Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vanatoarea Oualor de Paste, la Casa Alba, traditia de 138 de ani a presedintilor SUA. Barack Obama a avut 30.000 de invitati

Embed:

O "vanatoare pasnica" - cea a oualor de Paste - a avut loc luni pe peluza Casei Albe. Prima familie a Americii a fost gazda sarbatorii la care au fost invitate mii de persoane.

"Hai sa sarbatorim!" - a fost invitatia adresata americanilor de sotii Obama si de fiicele lor. Peste 30.000 de invitati li s-au alaturat la o petrecere pe peluza Casei Albe, cu jocuri, povesti si, bineinteles, nelipsita "vantoare" de oua rosii.

Traditia a fost lansata in 1878, de presedintele american din epoca, Hayes, si de sotia sa, Lucy. Asadar, s-au scurs 138 de ani de atunci, ceea ce face din acest obicei unul dintre cele mai vechi evenimente anuale din istoria Casei Albe.

In 1981, presedintele Reagan si sotia lui, Nacy, au fost gazdele unei vanatori de oua de lemn, "decorate" cu semnaturile unor actori, politicieni faimosi si atleti.

Anul acesta, ouale souvenir au autografele sotilor Obama. In colectie exista si oua "stampilate" cu labutele de cainii prezidentiali, Bo si Sunny. Fiecare copil care a venit luni la Casa Alba, pana la varsta de 13 ani, a primit in dar unul dintre ouale cu dedicatii.

La New York, prima zi de Paste a fost sarbatorita cu o parada a palariilor, care de care mai fistichii. Si aici vorbim despre o traditie care dateaza din 1870.

Barack Obama, oua Paste

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 28 Martie 2016
  • Barack Obama, oua Paste
  • Barack Obama, oua Paste
Citeste mai multe despre: paste, casa alba, barack obama, familia obama,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed