Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un voluntar care a participat la testarea unui medicament, in moarte cerebrala in Franta. Autoritatile au deschis o ancheta

clinica

Un voluntar se afla in moarte cerebrala, in urma unui test terapeutic, "intr-o institutie privata autorizata" in apropiere de Rennes, Franta, a anuntat ministrul Sanatatii Marisol Touraine.

Alti cinci voluntari au fost spitalizati la CHU Rennes. Ei participau la testarea "unui medicament administrat pe cale orala, in curs de dezvoltare de catre un laborator european".

"Laboratorul a informat Agentia nationala pentru securitatea medicamentelor si produselor in domeniul sanatatii ca a intrerupt testele si procedeaza, in prezent, la chemarea tuturor voluntarilor care au participat" la aceste teste, precizeaza Ministerul francez al Sanatatii intr-un comunicat.

O ancheta a fost dechisa de catre Parchetul din Paris.

Aceasta ancheta, incredintata Directiei Interregionale a Politiei Judiciare (DIPJ) de la Rennes si unui serviciu din cadrul Jandarmeriei specializate in Sanatate (Oclaest), a fost deschisa pentru "ranire involuntara", a precizat Parchetul din Paris.

Agentia nationala pentru securitatea medicamentelor si produselor in domeniul sanatatii urmeaza sa efectueze o inspectie tehnica la locul unde se efectuau testele.

 

Sursa: Guardian, Data publicarii: 15 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: pacienti, voluntari, incidente,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed