Un spital a amânat transplantul de rinichi al unui copil, după ce tatăl a încălcat eliberarea condiționată

Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2017 23:11
Categorie: Internaţional
Transplant rinich refuzat

Un spital a amânat un transplant de rinichi în cazul unui copil de doi ani, după ce donatorul și tată acestuia ar fi încălcat termenii eliberării condiționate.

 

AJ s-a născut fără rinichi și a suferit un infarct, în urmă cu două luni. În luna octombrie, urma să aibă loc operația care i-ar putea salva viața, însă aceasta a fost amânată, după ce tatăl copilului, Anthony Dickerson, a încălcat termenii eliberării, într-un dosar privind posesia de arme de foc, scrie publicația The Independent.

„Eram foarte aproape să-i dăm un rinichi, când operația a fost anulată”, a spus mama băiețelului, Carmella Burgess, pentru o televiziune locală.

Totodată, femeia s-a declarat surprinsă de decizia spitalului, pentru că inițial reprezentanții unității medicale au părut să înțeleagă situația familiei. Pe de altă parte, oficialii spitalului au precizat că nu pot discuta cazul băiețelului, din cauza clauzei de confidențialitate.

„Regulile privind transpantul de organe au ca scop sporirea șanselor de succes pentru persoana care primește organul, cât și să reducă la minimum riscurile pentru donatori. Din cauza regulilor privind intimitatea pacienților, nu putem oferi informații specifice”, a spus purtătoarea de cuvânt Janet Christenbury, pentru Atlanta Journal-Constitution.

În 28 septembrie, spitalul a transmis închisorii din ținutul Gwinnett o scrisoare, în care solicita ca a doua zi Anthony Dickerson să fie escortat la spital, pentru teste pre-operatorii. În cazul în care nu s-ar fi prezentat la spital, operația avea să fie reprogramată.

În 2 octombrie, tatăl copilului a fost eliberat din custodia poliției, la timp pentru veni la spital înainte de operație, însă reprezentanții unității medicale și-ar fi schimbat tonul.

Astfel, bărbatului i s-au cerut documente de la ofițerul care îl ține sub observație și i-au transmis că dosarul copilului va fi reevaluat pentru ianuarie 2018.

„Ce legătură are operația cu greșelile mele?”, a reacționat tatăl băiatului.

Pe de altă parte, poliția din Gwinnett susține că nu s-a implicat în planurile spitalului, ba chiar a insistat să îi fie redusă cauțiunea bărbatului de la 2.600 de dolari la 2.000 de dolari și să fie eliberat înainte de operație.

Astfel, familia copilului spune că singura soluție rămasă este ca numele băiatului lor să fie trecut pe o listă de așteptare, dar că poate dura mult timp până când va fi găsit un donator.

Transplant rinich refuzat Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Independent.co.uk

tigru paris

Un tigru scăpat de la circ a provocat teroare pe străzile din Paris

Dispariția misterioasă a unei românce de 29 de ani, în Spania. Apelul familiei

Focuri de armă în apropierea unui mall din SUA, înainte de Black Friday. O persoană a fost rănită

O grădină botanică din Londra, luminată de un milion de beculețe în perioada sărbătorilor

Mărturiile cutremurătoare ale unei victime a violenței domestice. ”Credeam că e ceva normal”

Bătrână fără adăpost din România desfigurată în urma unui atac rasist, la Madrid

Antje Jackelen

Biserica Luterană din Suedia le cere preoților să nu i se mai adreseze lui Dumnezeu cu ”El” sau ”Domnul”

Epoca lui Mugabe s-a încheiat oficial. Emmerson Mnangagwa a depus jurământul. VIDEO

Condamnarea în cazul lui Oscar Pistorius, dublată

Femeie salvată de pe șine, înainte de sosirea unui tren

Ziua Recunoștinței, marcată prin parada din New York. Mesajul lui Trump

Copii puși să înghită pastile și sirop, înainte de somnul după-amiază, la o grădiniță din China