Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un parc din Africa de Sud face eforturi uriase ca sa creasca un pui de rinocer. Specia, in pericol din cauza braconierilor

pui de rinocer

Un rinocer abandonat de mama este crescut cu mare afectiune de angajatii unui parc natural din Africa de sud. Puiul are trei saptamani, aproape 100 de kilograme si este descris drept mancacios si foarte jucaus.

Rinocerul va creste sub supraveghere pana la un an si jumatate si abia apoi va fi eliberat in salbaticie.

Puiul are un apetit extraordinar. A invatat repede ca alarma telefonului anunta fiecare masa si cand aude melodia isi urmeaza cuminte stapanul.

Isi primeste masa o data la doua ore zi si noapte.

Barbat: "Pe timpul noptii ne da mult de furca. Ridica patul. Rastoarna pernele."

Doar doi angajati au voie sa il hraneasca, intrucat puiul este vulnerabil.

Divan Grobler: "Primele cinci luni de viata sunt critice. Orice il poate ucide. O sticla sau o tetina care nu sunt dezinfectate il pot imbolnavi. Toti cei care se ocupa de el trebuie sa respecte normele de igiena."

Pielea rinocerului este extrem de sensibila si trebuie acoperita tot timpul cu un strat de crema hidratanta. Mai ales ca isi petrece mare parte din zi afara, lenevind sau jucandu-se cu mingea. Seara ii place sa adoarma cu capul in poala unuia din taticii lui adoptivi si sa-l asculte pe acesta citind.

Puiul a venit pe lume in urma cu trei saptamani. Era o noapte senina, iar angajatii parcului natural l-au botezat Orion, dupa constelatia ce stralucea puternic. Totusi nu acesta va ramane numele lui.

Searl Derman, reprezentantul rezervatiei Aquila: "Publicul ii va alege un nume in cadrul unei initiative de strangere de fonduri pentru rezervatie."

Autoritatile si activistii din Africa de Sud lupta cu indrajire pentru a salva viata fiecarui pui de rinocer gasit. Asta in conditiile in care populatia scade de la un an la altul, in principal din cauza vanatorii ilegale. Braconierii au ucis o mie de rinoceri, numai anul trecut.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: pui, rinocer, abandonat, Africa de Sud,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed