Un grup de hackeri anti-Statul Islamic a revendicat atacul cibernetic impotriva BBC. " A fost doar un test"

Ultimul update: Marti 05 Ianuarie 2016 07:07
Data publicarii: Sambata 02 Ianuarie 2016 18:50
Categorie: Internaţional
hacker

Un grup de hackeri care pretinde ca vrea sa combata propaganda gruparii Statul Islamic si-a asumat atacul cibernetic de joi asupra companiei publice de televiziune, BBC.

Insa, reprezentantii gruparii au afirmat ca a fost vorba doar despre un test de verificare a propriilor sale servere, relateaza Reuters sambata, conform Agepres.

"A fost doar un test" si nu un plan de a bloca portalul mai multe ore, a scris grupul numit 'New World Hackers' intr-un mesaj trimis pe Twitter corespondentului BBC pe probleme tehnice, Rory Cellan-Jones.

"Ne dam seama ca uneori nu facem alegerile corecte, dar fara piraterie informatica....cine mai este aici pentru a lupta online cu teroristii", au afirmat autorii atacului din 31 decembrie din cauza caruia serviciile digitale ale BBC au fost intrerupte mai multe ore.

Compania britanica a recunoscut oficial ca a avut o problema tehnica, dar nu a dat detalii despre cauza acesteia. Totodata, BBC a precizat ca nu va face comentarii in legatura cu mesajul grupului care si-a atribuit atacul.
 

hacker Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Hackerii de la Anonymous sustin ca au impiedicat un atentat terorist al Statului Islamic, in Italia. Ce mesaj au transmis

Hackerii de la Anonymous sustin ca au impiedicat un atentat terorist al Statului Islamic, in Italia. Ce mesaj au transmis

Steve Bannon și Donald Trump

Strategul șef al lui Trump: SUA sunt în război economic cu China

Luare de ostatici la un post de radio olandez

Trump, izolat și criticat după declarațiile despre Charlottesville

Bill Gates

Bill Gates a donat 4,6 miliarde de dolari

600 de migranți, salvați de Paza de Coastă spaniolă într-o singură zi

Zeci de mii de arbori, rupți de furtună în Polonia. VIDEO