Un comisar de politie belgian a venit beat la celula de criza anti-terorism. Ce a aratat testul cu fiola

Ultimul update: Sambata 02 Aprilie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2016 14:20
Categorie: Internaţional
politisti belgieni

Incident uluitor in Bruxelles, in contextul masurilor luate de autoritati impotriva unor eventuale atacuri teroriste.
 

Un comisar de politie din Ixelles, una din cele 19 comune din Regiunea Capitalei Bruxelles, s-a prezentat in stare de ebrietate la reuniunea celulei de criza, convocata dupa atentatele de la aerroport si din metrou, relateaza miercuri Derniere Heure (DH).

Printre problemele discutate la reuniunea celulei de criza, la care a fost prezent si edilul sef al Ixelles, Dominique Dufourny, au figurat zonele sensibile care trebuie supravegheate si efectivele disponibile ale politiei in acest scop.

Reuniunea s-a axat indeosebi pe masurile de urgenta ce trebuie luate in urma atacurilor care au lovit capitala belgiana.

Unul dintre comisari a sosit cu intarziere la sedinta. In fata responsabililor ierarhici, R.D. a raspuns cu greu la intrebarile referitoare la locurile sensibile din zona aflata sub controlul sau. Potrivit unor surse, suspiciunea ca acesta ar fi sub influenta bauturilor alcoolice a condus la faptul ca unul dintre sefii comisarului, de la masa vecina, a solicitat sa i se faca un test de alcoolemie. Testul a iesit pozitiv, asa cum era de asteptat, mai ales ca acesta mirosea a alcool, relevand o concentratie echivalenta a 0,8 g/l alcool in sange.

Imediat, arma de serviciu i-a fost confiscata, iar el a fost condus acasa. Purtatorul de cuvant al politiei din Ixelles, Christian De Coninck, nu a confirmat ultimele doua elemente pentru ziarul citat.

Pentru a nu pereclita investigatia in curs de desfasurare, acelasi purtator de cuvant s-a eschivat de la orice alte precizari. Totusi, el a recunoscut ca superiorii ofiterului de politie descoperit beat au redactat un referat, iar acesta a fost suspendat temporar din functie pana la incheierea investigatiei.

Pedeapsa pentru prezentarea la serviciu in stare de ebrietate, care depinde de mai multi factori, ar putea varia de la un simplu avertisment sau mustrare pana la suspendare sau concediere.

Cazul comisarului de politie beat din Ixelles nu este insa unul izolat. Un raport de 73 de pagini al Serviciului intern de prevenire si protectie la politia din Bruxelles (SIPPT), realizat in randul politistilor din cartierul respectiv, scotea in relief in 2015 probleme grave legate de consumul de alcool la locul de munca.
 

politisti belgieni Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

FBI a informat Olanda si Belgia cu o saptamana inainte de atacuri despre fratii El Bakraoui. Reactia europenilor

FBI a informat Olanda si Belgia cu o saptamana inainte de atacuri despre fratii El Bakraoui. Reactia europenilor

arme

Rachetă antitanc, explozibil, puști și veste antiglonț. Unde au descoperit polițiștii acest arsenal

Imamul suspectat pentru atacul din Barcelona, legături cu teroriștii din Madrid

Actorul de comedie Jerry Lewis a murit la 91 de ani

mașină Belgia

O maşină a intrat într-un grup de oameni, la o petrecere din Belgia

Un elicopter de pompieri s-a prăbuşit în Portugalia

Marș anti-rasism cu 30.000 de oameni în Boston