Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ultimul rasarit vazut din spatiu. Imaginea senzationala publicata pe Facebook de astronautul Scott Kelly

rasarit in spatiu- NASA

Astronautul Scott Kelly a publicat pe conturile sale de socializare o serie de fotografii ale rasariturilor de Soare vazute de pe Statia Spatiala Internationala (ISS).

Poza este realizata chiar inainte de a reveni pe Pamant la bordul unei capsule Soyuz TMA-18M, la capatul unei misiuni de aproape 1 an pe orbita, conform NASA.

Aceasta este prima fotografie pe care a postat-o astronautul american si reprezinta ultimul rasarit de Soare pe care l-a surprins din spatiu, de la bordul ISS, chiar inainte de a reveni pe Pamant, relateaza Agerpres.

Scott Kelly si cosmonautul Mikhail Kornienko si-au inceput misiunea de 1 an in spatiu la 27 martie 2015. Kelly a doborat recordul de timp petrecut in spatiul extraterestru pentru un astronaut american, intr-o singura misiune, inca din data de 16 octombrie. In intreaga sa cariera el si-a petrecut 520 de zile pe orbita, in patru misiuni diferite.

In cele 340 de zile ale ultimei sale misiuni, Kelly a fost implicat in numeroase experimente menite sa studieze modul in care corpul uman reactioneaza la perioade extinse de expunere la conditii de microgravitatie. Printre altele, dupa 340 de zile de absenta a gravitatiei, Scott Kelly este mai inalt cu 5 centimetri.

Informatiile obtinute in cursul acestei misiuni sunt de maxima importanta pentru o viitoare expeditie cu echipaj uman lansata de NASA spre Marte, misiune ce va dura cel putin 500 de zile.
 

 

My last sunrise from space! 5 of 5. #YearInSpace

Posted by NASA Astronaut Scott Kelly on Tuesday, March 1, 2016

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Scott Kelly, astronaut, rasarit, Pamant, poza,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed