Tunete si fulgere apocaliptice in Phoenix. Localnicii au crezut ca vine sfarsitul lumii

Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 02:39
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2011 19:47
Categorie: Internaţional

Locuitorii orasului Phoenix inca fac eforturi sa respire normal, dupa o incredibila furtuna de nisip care a inghitit capitala Arizonei in cateva minute.

Imagini nemaivazute vin si din desertul Atacama, cea mai arida regiune de pe Terra. A nins viscolit, iar stratul a ajuns si la 80 de centimetri.

A fost o furtuna "istorica", dupa cum a numit-o serviciul meteo american. Iar aceste imagini, derulate pe repede inainte, nu fac decat sa accentueze senzatia de sfarsit de lume, resimtita de locuitorii din Phoenix.

Circulatia a devenit haotica, iar la un moment dat pur si simplu a incremenit. In interiorul tavalugului imens de praf s-au dezlantuit tunete si fulgere apocaliptice, care au despicat cerul minute in sir, spre groaza localnicilor.

Fenomenul La Ninia, pe seama caruia pun meteorologii acest dezastru, poarta mase uriase de apa pe mii de kilometri deasupra celor doua Americi, provocand inundatii record. Numai ca in Arizona, aflata prea departe de tarm, a ajuns doar vantul si cand a nimerit in desert, a ridicat in aer tone de nisip.

Iar daca furtunile lovesc zone intens populate, urmarile devin cu adevarat dramatice.

Potrivit autoritatilor americane, doar in prima jumatate a acestui an, valoarea pagubelor provocate de vremea extrema a ajuns la suma record de 32 de miliarde de dolari.

Inca o dovada ca vremea s-a intors cu susul in jos vine din Chile, unde a nins in desertul Atacama. E drept ca in emisfera sudica este iarna, dar situatia de acum i-a luat cu totul prin surprindere pe localnici, neobisnuiti nici macar cu ploile.

Haos climatic. A nins in mijlocul desertului. FOTO

Haos climatic. A nins in mijlocul desertului. FOTO

Politie Rusia

Atac cu cuţitul în oraşul rusesc Surgut; opt persoane au fost rănite

Autorităţile finlandeze anchetează atacul de la Turku drept un act terorist

Profilul suspecţilor implicați în atacurile din Spania. Antecedentele penale

statele unite

Eclipsă totală de soare peste 3 zile în Statele Unite

Măsuri speciale la Boston, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea dreptului la liberă exprimare

Atac cu o sabie de samurai în Taiwan. Un polițist a fost rănit