Trump: "Este cea mai mare vanatoare de vrajitoare din istoria Americii". In ce situatie ar putea fi demis presedintele SUA

Ultimul update: Duminica 21 Mai 2017 07:09
Data publicarii: Joi 18 Mai 2017 19:40
Categorie: Internaţional

In Statele Unite, presa vuieste de acuzatii, dupa ce consilierii lui Donald Trump ar fi comunicat cu reprezentantii Rusiei mult mai mult decat au recunoscut.

 

In aceeasi zi, un procuror special a fost numit sa ancheteze implicarea Moscovei in alegerile americane. "Este cea mai mare vanatoare de vrajitoare din istorie", a reactionat Trump. La Washington, multi il acuza de obstructionarea justitiei, care ar putea deveni motiv pentru o procedura de demitere.

Donald Trump se arata furios si sfidator, desi la Washington se vorbeste tot mai insistent ca ar fi motive pentru declansarea procedurii de destituire.

Donald Trump: "Niciun politician, in istorie, si va spun asta cu cea mai mare siguranta, n-a fost tratat mai rau si mai incorect."

Bursele asiatice au scazut din cauza crizei politice din jurul lui Trump. Suma pierduta de cei mai bogati 500 de oameni

Iar dezvauirile continua sa curga. Joi s-a aflat ca oamenii lui Donald Trump au schimbat nu mai putin de 18 telefoane si emailuri cu oficiali rusi in ultimele sapte luni de campanie. Nu exista dovezi ca ar fi incalcat vreo lege, dar noile dezvaluiri pica intr-un moment cum nu se poate mai prost pentru Trump. Ignorand impotrivirea Casei Albe, care declara chiar miercuri ca nu e nevoie de asa ceva, Departamentul Justitiei a numit un procuror general sa supervizeze ancheta asupra implicarii Rusiei in alegeri. Cel ales este fostul director FBI Robert Mueller.

Eric Tucker, reporter pentrru justitiei al AP: "Mueller a fost numit chiar inainte de atentatele din 11 septembrie 2001 si a ramas in functie inca 2 ani dupa mandatul normal de 10 ani, tocmai pentru ca presedintele Obama l-a pretuit foarte mult."

Nu e exclus ca Mueller sa investigheze si motivele demiterii lui James Comey de la conducerea FBI, si daca Donald Trump chiar i-a cerut acestuia sa puna capat anchetei despre legaturile oamenilor sai cu Rusia. De rezultatele acestei anchete depinde lansarea unei posibile proceduri de demitere. Decizia de impeachment ar trebui luata de Camera Reprezentantilor, cu majoritate simpla. Apoi, Senatul ar juca rolul unei instante, ar analiza probe si ar audia martori, urmand sa ia o decizie cu majoritate de doua treimi. Ambele camere sunt dominate de republicani, asa ca analistii spun ca deocamdata demiterea e doar o perspectiva indepartata.

Procurorul special ar putea ancheta si daca presedintele Trump i-a impartit sau nu informatii secrete ministrului rus de Externe. O tentativa de miercuri a lui Vladimir Putin de a-l ajuta, oferind inregistrarea convorbirii, i-a creat si mai multe probleme lui Donald Trump. Intre timp, Vladimir Putin a dat-o pe glume.

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Am de gand sa-l dojenesc pe ministrul de externe Lavrov pentru ca n-a impartasit acele secrete nici cu mine, nici cu serviciile secrete ruse."

Dramele de la Casa Alba au avut consecinta pe Wall Street, care a avut miercuri cea mai proasta zi de la alegerile prezidentiale incoace. 35 de miliarde de dolari ar fi pierdut cei mai bogati oameni din lume din devalorizarea actiunilor.

 

Kremlinul raspunde acuzatiilor privind divulgarea informatiilor clasificate de catre Trump. Lavrov:

Kremlinul raspunde acuzatiilor privind divulgarea informatiilor clasificate de catre Trump. Lavrov: "Nu vad niciun secret"

Donald Trump

Trump l-a făcut "prost nerecunoscător" pe tatăl unuia dintre baschetbaliştii reţinuţi în China

Moarte misterioasă a unui bărbat eliberat din Coreea de Nord

Toto Riina, unul dintre cei mai temuți „nași” mafioţi, înmormântat discret

Putin le cere companiilor ruse să fie pregătite pentru creșterea producției de război

Doi australieni, izolați patru zile pe plafonul unei mașini, încojuraţi de apă şi crocodili

Daniel, românul ”cerșetor intelectual” din Milano: ”Lumea mă cunoaște și îmi împrumută cărți”

Kim Jong-un

Coreea de Nord îi transmite un nou avertisment lui Donald Trump. ”Este o provocare serioasă”

Teoriile conspirației susțin că John F. Kennedy a fost asasinat de propria soție

Corespondent Sky News, luat cu asalt de mulțimea care sărbătorea în stradă demisia lui Robert Mugabe

Întâlnire trilaterală Rusia-Turcia-Iran la Sochi, privind readucerea păcii în Siria

Emmerson Mnangagwa, fostul vicepreședinte al Zimbabwe, propus pentru funcția de președinte

Erdogan acuză Occidentul: Exportă tot felul de elemente bolnave în lumea islamică