Trump, in razboi cu ziaristii pentru "stirile false legate de Rusia". Acesta a vorbit despre riscul unui "holocaust nuclear"

×
Codul embed a fost copiat

Nu este la primul razboi cu mass-media, dar Donald Trump a lansat aseara un atac fara precedent la adresa presei americane.

Intr-o conferinta de presa care a durat 76 de minute, le-a spus reporterilor ca "nivelul lipsei lor de onestitate a scapat oricarui control."

Presa a fost pusa la zid pentru ca inventeaza legaturi oculte intre consilierii lui si Rusia si nu intelege ca interdictiile de calatorie pentru cetatenii din anumite tari musulmane sunt pentru siguranta poporului american.

Totodata, potrivit cotidianului The Telegraph, presedintele Statelor Unite avorbit despre riscul "unui holocaust nuclear", daca relatiile ruso-americane se vor deteriora.
 

Citește și
Newsweek
Newsweek: Aliati ai SUA au interceptat convorbiri ale administratiei lui Trump cu oficiali rusi inca dinainte de investire
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Donald Trump: "Multi dintre reporterii natiunii si alti jurnalisti nu va spun adevarul si nu trateaza minunatul popor al tarii noastre cu respectul pe care il merita. Din nefericire, o mare parte a presei de la Washington, alaturi de cea la la New York si Los Angeles, in particular, nu se adreseaza poporului, ci unor interese specifice, se adreseaza celor care profita de acest sistem, in mod evident foarte pervertit. Va spun cinstit, presa a depasit orice limita. Nivelul lipsei de onestitate a scapat oricarui control."

De ce acuza Donald Trump presa? Pentru ca nu reflecta actiunile intelepte ale administratiei Trump. In loc sa-l laude pentru ca lucreaza pentru siguranta americanilor, mass-media contesta utilitatea Zidului pe care Trump vrea sa-l puna la granita cu Mexicul. La fel, ignorand pericolului terorismului islamist, presa se ridica impotriva restrictiilor de calatorie pe care presedintele le-a impus prin decret pentru cei care vin din anumite tari cu populatie majoritar musulmana.

Donald Trump: "Deschid televizorul, rasfoiesc ziarele si vad numai povesti despre haos. Haos. Cand lucrurile stau exact invers. Administratia merge ca o masina bine unsa, desi inca nu mi-am vazut intregul cabinet aprobat. Si sunt numai oameni remarcabili."

Multe dintre comentariile lui Trump s-au referit la articole de presa despre relatiile unor membri ai administratiei sale cu Rusia. A atacat si scurgerile de informatii din interiorul administratiei sale, care n-ar trebui sa fie publice pentru ca sunt clasificate. Oricum, prin felul in care le interpreteaza presa nu face decat sa transmita stiri false - spune liderul de la Casa Alba. A facut referire inclusiv la atacurile cibernetice ale Rusiei, din timpul campaniei electorale, sau la legaturile oculte cu Moscova ale unora dintre colaboratorii sai.

Donald Trump: "Poti sa vorbesti cat vrei despre Rusia - toate sunt "stiri false", fabricate ca sa justifice infrangerea democratilor in alegeri. Tot ce vedeti in presa despre Rusia inseamna "stiri false". "Stiri false" puse pe tapet de mass-media."

Cel care in campanie proslavea dezvaluirile Wikileaks: Tocmai a iesit asta, de la Wikileaks! Imi plac astia de la Wikileaks!

Acum si-a schimbat radical pozitia.

Donald Trump: Am cerut Departamentului Justitiei sa investigheze aceste scurgeri de informatii. Sunt fapte penale.

De aici incolo, s-a spulberat si ultima farama de coerenta.

Scurgerile sunt reale, stirile sunt false. E o fractura logica aici. Daca informatia din aceste scurgeri e reala, cum pot fi stirile despre asta false??Relatarile sunt false...

Presedintele a parut sa piarda complet controlul, iar acuzatia de paranoia n-ar fi exagerata:

Dialog din timpul conferintei de presa sustinuta de Donald Trump:

Ziarist: - Multumesc foarte mult, domnule presedinte... Problema cu.....
- De unde sunteti?
- BBC.
- Aa, alta podoaba....
- Asta e o replica buna.
- Impartiali, liberi si corecti.
- Da, sigur.
- La fel ca CNN, nu??
- E pe-aici si vreun reporter prietenos???

Jake Turx, revista Ami: - Comunitatea evreiasca este ingrijorata de recrudescenta antisemitismului si inca n-am vazut un raspuns din partea guvernului la asta. In ultimele saptamani au fost 48 de amenintari cu bomba la centre evreiesti...
- A zis ca-mi pune o intrebare simpla, una usoara si uite ce face!
- E totusi o intrebare importanta!
- Nu e o intrebare usoara! Si nici cinstita! Stai jos, am inteles ce urma.. Ca sa stiti, eu sunt cea mai putin antisemita persoana pe care ati intalnit-o in viata voastra!
...incearca ala sa intervina.
- Taci! Liniste!
- Urasc insinuarea ta! Mi se pare respingatoare. Urasc intrebarea asta pentru ca oameni care ma cunosc, l-ati auzit ieri si pe Netanyahu, zicea ca ma cunoaste de mult timp..... In fine, trebuia sa-l asculti pe Bibi in loc sa-mi pui intrebarea asta insultatoare!

In primele ecouri ale acestei conferinte de presa cu totul iesite din comun, comentatorii vorbesc despre "un atac feroce" impotriva jurnalistilor si de un "presedinte Trump de nestapanit".


Donald Trump n-a ratat ocazia sa faca referire la administratia Obama, pe care, ca de fiecare data, a criticat-o. “Am mostenit un dezastru de la Obama, atat intern, cat si pe plan international, este un dezastru” a mai spus Trump, citat de The Guardian.
“Joburile nu mai exista in SUA, companiile pleaca din tara noastra catre alte state, cum este Mexicul, unde se plateste putin, sunt salarii minime, dar tensiuni mari. Orientul Mijlociu este un dezastru, o sa avem grija si de Coreea de Nord, le rezolvam pe toate, oameni buni. Insa, vreau sa stiti ca am mostenit un dezastru si nu este deloc usor”.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Trump:
Trump: "Informatiile despre contactele repetate cu Moscova sunt false". Ce a anuntat despre decretul impotriva imigratiei

Presedintele Trump va inlocui in curand interdictia de calatorie cu un ordin executiv adaptat deciziilor judecatoresti.

Newsweek: Aliati ai SUA au interceptat convorbiri ale administratiei lui Trump cu oficiali rusi inca dinainte de investire
Newsweek: Aliati ai SUA au interceptat convorbiri ale administratiei lui Trump cu oficiali rusi inca dinainte de investire

Cel putin un aliat al SUA a interceptat, inainte ca Donald Trump sa fie investit presedinte, comunicatii intre consilieri ai acestuia si oficiali guvernamentali rusi, scrie publicatia Newsweek in editia de miercuri, citand surse ramase anonime.

Trump, despre conflictul din Orientul Mijlociu:
Trump, despre conflictul din Orientul Mijlociu: "Doua state, un singur stat, mi-e indiferent". Ce a spus premierul israelian

Donald Trump n-a ratat ocazia sa bulverseze politica americana in Orientul Mijlociu, in prima intalnire avuta cu seful guvernului israelian.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.