Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tara in care parintii pot plati taxele de scolarizare a copiilor cu capre sau oi. Si bancile au acceptat aceasta plata

capra

 In Zimbabwe, parintii care nu isi permit taxele de scolarizare a copiilor pot plati in natura, oferind capre sau oi, sau pot oferi unele servicii scolii, anunta autoritatile din aceasta tara.

 "Scolile noastre trebuie sa fie flexibile si sa le ofere o sansa celor ce nu pot plati permitandu-le sa munceasca. De exemplu daca cineva este constructor poate sa i se dea oportunitatea de a munci ca atare in schimbul platilor", a spus Ministrul Educatiei, Lazarus Dokora, intr-un interviu acordat ziarului Sunday Mail, conform BBC.

Unele scoli de stat au adoptat deja aceasta politica.

"In ceea ce priveste platile cu animale se vor aranja piete speciale unde toata lumea poate participa, angajatii scolii, conducerea locala si parintii", a precizat ministrul.

Plata cu animale in schimbul taxelor scolare va fi practicata in mod special in zonele rurale, iar in cele urbane parintii pot intreprinde diferite munci in folosul scolii.

Aceasta initiativa vine dupa ce tara a decis saptamana trecuta sa permita cetatenilor sa plateasca cu oi, vaci si capre datoriile la banca.

Conform Bulawayo24 news portal, Zimbabwe trece printr-o criza financiara. Guvernul spune ca deficitul a aparut din cauza
oamenilor ce scot din tara bani in valuta, in timp ce criticii sunt de parere ca starea economica precara se datoreaza lipsei de investitii si a somajului in crestere.

 

Sursa: BBC, Data publicarii: 20 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: zimbabwe, taxe scoala, capre, oi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed