Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tara in care 99,92% dintre persoanele inculpate sunt trimise in inchisoare. 1,2 milioane de condamnati si 1.000 de achitati

Inchisoare China

 Aproape 100% dintre inculpatii judecati in tribunalele din China in 2015 au fost gasiti vinovati, Beijingul angajandu-se insa sa reduca numarul erorilor judiciare, reiese din raportul anual al Curtii Supreme, facut public duminica, transmite AFP.

 In timp ce 1,232 milioane de inculpati au fost declarati vinovati (o rata a condamnarilor de 99,92%), au existat si 1.039 persoane 'recunoscute nevinovate' de instante, a precizat presedintele Curtii Supreme, Zhu Qiang, prezentandu-si raportul in fata Adunarii Nationale Populare (ANP).

In 2014, 778 persoane au fost achitate, fata de 1,184 milioane de condamnari pronuntate.

Sistemul judiciar chinez este marcat de abuzuri, mai ales in ce priveste obtinerea marturisirilor de catre politisti, dar si dreptul la aparare.

In ultimele luni, opinia publica s-a ridicat impotriva unor erori judiciare, in timp ce, in cateva dosare, instantele au anulat condamnari la moarte. In luna februarie, cinci barbati acuzati de omor si tinuti in detentie timp de 20 de ani au fost achitati.

Potrivit raportului, in 2015 tribunalele au 'corectat' 1.357 verdicte. China 'trebuie sa traga invataminte' din aceste cazuri, prin 'imbunatatirea mecanismelor care sunt susceptibile sa impiedice sau sa corecteze acuzatiile false, in termenul cel mai scurt', a subliniat presedintele Curtii Supreme.

Partidul Comunist chinez s-a angajat sa instituie 'un stat de drept cu specificitati chineze' si sa limiteze influenta autoritatilor locale asupra tribunalelor.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 13 Martie 2016
Citeste mai multe despre: China, condamnari, pedeapsa,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed