Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tara care cheltuie aproape 1 milion de euro pe zi pe securitate. "Nu putem exclude un nou atac, nimeni nu poate"

militari Franta

Soldatii plasati in cele mai aglomerate zone si cele aproape 10.000 de trupe armate care patruleaza strazile din intreaga tara fac parte din strategia de intarire a securitatii din Franta, ca urmare a pericolului permanent de atacuri teroriste.

Franta s-a schimbat pentru totdeauna dupa atentatele din 13 noiembrie. Francois Hollande a declarat razboi Statului Islamic si a promis desfiintarea gruparilor care fac “apologia terorismului”.

"Trebuie sa identificam teroristii, sa le dezmembram gruparile, sa le taiem finantarea si sa oprim propaganda si radicalizarea", a declarat François Hollande.

In contextul masurilor de austeritate luate in Europa, dupa atentate, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a autorizat ca Franta sa primeasca un tratament special pentru a-si spori masurile de securitate.

Drept urmare, Franta este in plin proces de marire a arsenalului militar, a trupelor si a personalului din politie, si cheltuie un buget din ce in ce mai mare pentru sporirea proceselor de supraveghere si lupta contra radicalizarii printre tinerii musulmani.

"Nu putem exclude un nou atac - nimeni nu poate", a declarat Michel Sapin, ministrul francez al finantelor. "Aici si peste tot, riscul este prezent. Trebuie sa luptam contra originii acestei instabilitati."

Bugetele alocate serviciilor militare din Europa vor creste pana in 2019 cu aproximativ 50 de miliarde de euro, potrivit estimarilor, iar cele mai mari sume se vor duce catre Franta, Marea Britanie si Germania.

 

Sursa: New York Times, Data publicarii: 1 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: buget, Franta, masuri de securitate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed