Tara care cheltuie aproape 1 milion de euro pe zi pe securitate. "Nu putem exclude un nou atac, nimeni nu poate"

Ultimul update: Joi 04 Februarie 2016 07:02
Data publicarii: Luni 01 Februarie 2016 11:35
Categorie: Internaţional
militari Franta

Soldatii plasati in cele mai aglomerate zone si cele aproape 10.000 de trupe armate care patruleaza strazile din intreaga tara fac parte din strategia de intarire a securitatii din Franta, ca urmare a pericolului permanent de atacuri teroriste.

Franta s-a schimbat pentru totdeauna dupa atentatele din 13 noiembrie. Francois Hollande a declarat razboi Statului Islamic si a promis desfiintarea gruparilor care fac “apologia terorismului”.

"Trebuie sa identificam teroristii, sa le dezmembram gruparile, sa le taiem finantarea si sa oprim propaganda si radicalizarea", a declarat François Hollande.

In contextul masurilor de austeritate luate in Europa, dupa atentate, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a autorizat ca Franta sa primeasca un tratament special pentru a-si spori masurile de securitate.

Drept urmare, Franta este in plin proces de marire a arsenalului militar, a trupelor si a personalului din politie, si cheltuie un buget din ce in ce mai mare pentru sporirea proceselor de supraveghere si lupta contra radicalizarii printre tinerii musulmani.

"Nu putem exclude un nou atac - nimeni nu poate", a declarat Michel Sapin, ministrul francez al finantelor. "Aici si peste tot, riscul este prezent. Trebuie sa luptam contra originii acestei instabilitati."

Bugetele alocate serviciilor militare din Europa vor creste pana in 2019 cu aproximativ 50 de miliarde de euro, potrivit estimarilor, iar cele mai mari sume se vor duce catre Franta, Marea Britanie si Germania.

militari Franta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: New York Times

Cine este femeia pe care Hollande a gratiat-o dupa ce si-a ucis sotul. Cazul a starnit o mobilizare incredibila in Franta

Cine este femeia pe care Hollande a gratiat-o dupa ce si-a ucis sotul. Cazul a starnit o mobilizare incredibila in Franta

Taifun China

Taifunul Hato a lovit China și Hong Kong: 3 morți

Donald Trump: ”Cred ca Kim Jong-un începe să ne respecte”

Prinţii William şi Harry, mărturisiri despre moartea mamei lor, Prințesa Diana

judecator

Judecătorul care a devenit vedetă pe internet. Ce verdicte a dat

Atentat sinucigaș în Afganistan. Sunt cinci morţi şi zeci de răniţi

Mărturia unui terorist arestat în Barcelona. Detalii necunoscute despre atentatul pregătit inițial