Tanar din Suceava, arestat pentru o crima brutala comisa in Belgia. Alexandru Caliniuc ar fi ucis o femeie de 27 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Un sucevean de 23 de ani a fost ridicat de politisti in baza unui mandat european de arestare, fiind principalul suspect intr-o crima brutala inregistrata in Belgia.

Alexandru Caliniuc a fost pus sub acuzare de autoritatile judiciare belgiene pentru uciderea unei tinere in varsta de 27 de ani, Sofie Muylle. In ianuarie, cand s-a petrecut fapta, belgienii au fost in stare de soc, mai cu seama ca totul s-a petrecut intr-un oras statiune la Marea Nordului, frecventata de oameni bogati.

Cadavrul tinerei a fost gasit pe plaja, iar apoi a urmat o ancheta complexa, in care 15 persoane au fost suspectate. In final, probele, inclusiv cele ADN, au dus la Alexandru.

Pe 26 iunie, politistii Serviciului Investigatii Criminale Suceava, in cooperare cu Politia orasului Salcea, au pus in executare mandatul si l-au ridicat pe Alexandru Caliniuc, prezentandu-l Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava, care a dispus imediat retinerea sa pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunii de omor, relateaza Monitorul de Suceava.

Citește și
instanta Irlanda de Nord
Romanul Mihai Spartacus a castigat o avere in Irlanda de Nord din explotarea femeilor. "Fac, de fapt, comert cu masini"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

"Din datele din dosarul cauzei rezulta indicii serioase ca suspectul Caliniuc Alexandru a omorat-o in mod brutal pe Sofie Muylle pe plaja din Knokke-Heist (Belgia) in noaptea de 22 ianuarie 2017. Acestea au fost stabilite pe baza cercetarilor, a investigarii urmelor infractiunii, precum si pe baza investigatiilor tehnice si tactice", a precizat intr-un comunicat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava.

Tanara ucisa se afla cu iubitul ei in cazino si a plecat singura la plimbare pe plaja, la 4:00 dmineata. Corpul ei a fost gasit pe 22 ianuarie, pe plaja. La autopsie s-a stabilit ca tanara a fost sugrumata si ucisa prin sufocare, fara a fi violata.

Anchetatorii belgieni au aflat ca Sofie ducea o viata agitata; avea nu mai putin de patru telefoane mobile, in care avea 4.000 de contacte, inclusiv persoane din Italia, Albania si Rusia, iar in trecut a avut probleme cu drogurile.

Concluzia anchetatorilor belgieni a fost ca fata a iesit din cazinou pentru a se intalni cu un barbat pe care cel mai probabil il cunostea, iar discutia cu acesta a degenerat. Fata ar fi vrut sa fuga, insa a fost urmarita pe plaja si sugrumata, in locul izolat in care a fost gasita.

Belgienii au ajuns la Alexandru in baza mai multor probe, inclusiv imagini surprinse de camere de supraveghere. Acum ei cer extradarea suspectului.

Nimic din comportamentul lui Alexandru Caliniuc nu a aratat ca ascundea ceva. Asa cum rezulta din postarile de pe Facebook, suceveanul s-a plimbat mult prin Europa in ultimele luni. Tot pe reteaua de socializare a precizat ca locuieste in Knokke-Heist, in Belgia - chiar localitatea in care a fost comis omorul - si lucreaza pentru o firma de lux.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Theresa May l-a laudat pe Florin Morariu in parlamentul britanic:
Theresa May l-a laudat pe Florin Morariu in parlamentul britanic: "Am vazut un brutar roman luptandu-se cu teroristii"

Intr-un discurs sustinut in parlamentul britanic, premierul Theresa May l-a laudat pe romanul Florin Morariu considerat un erou dupa ce a atacat un terorist si a adapostit 20 de persoane in atacul din aceasta luna.

Romanul Mihai Spartacus a castigat o avere in Irlanda de Nord din explotarea femeilor.
Romanul Mihai Spartacus a castigat o avere in Irlanda de Nord din explotarea femeilor. "Fac, de fapt, comert cu masini"

Un roman de 20 de ani, care este acuzat in Irlanda de Nord de exploatarea sexuala a unor femei, tot romance, le-a spus judecatorilor ca sumele imense din contul sau provin, de fapt, din "comertul cu autoturisme".

Imaginile publicate pe Facebook de un proxenet roman in Italia:
Imaginile publicate pe Facebook de un proxenet roman in Italia: "Uite, sacosa cu bani, frate. Va place, baieti?" VIDEO

Operatiune de amploare a politiei din Italia care, la inceputul lunii mai, a arestat mai multi cetateni romani, membri ai unei retele de proxeneti care actiona in regiunea Pescara.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.