Tabara de 100 de romi, evacuata cu jandarmi, pe Coasta de Azur. "Arata ca o operatiune terorista. Nu lipseau decat tancurile"

romi, antibes, evacuati,

O tabara, unde traiau de 3 ani 100 de romi, in apropiere de portul din Antibes, situat pe malul Marii Mediterane, a fost evacuata miercuri cu ajutorul Crucii Rosii si a peste o suta de jandarmi, relateaza Europe 1.

Evacuarea, ceruta de primarie, a intervenit dupa trei decizii judecatoresti vizand aceasta tabara insalubra, potrivit prefecturii, care a indicat ca o familie cu copii la scoala a fost relocata.

Avertizati de afise inca de luni, jumatate din familii a parasit tabara inainte de sosirea fortelor de ordine. Voluntari ai organizatiei neguvernamentale Amnesty International si ai unei asociatii de aparare a drepturilor romilor Prales a denuntat "disproportia" fortelor de ordine desfasurate "demna de o operatiune antiterorista".

Citește și
Dorn Cioaba
Cioaba i-a scris lui Trump. I-a propus ca romii sa participe la ridicarea zidului intre Mexic si SUA: "Oferta la pret scazut"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

"Nu lipseau decat tancurile", declara Viorel Costache, presedintele asociatiei de aparare a drepturilor romilor Prales potrivit caruia "erau aproximativ 100 de persoane, intre care un sfert copii, in principal romi, dar, de asemenea, polonezi, lituanieni, bulgari".

Toti se instalasera intr-o parcare, fara apa curenta, toalete, sub o linie de cale ferata. Cei mai multi ocupau rulote uzate, oferite de proprietarii de camping, dupa ce romii au venit aici pentru a ajuta la curatarea zonei in urma inundatiilor devastatoare din 2015.

Cathy Lipszyc, de la Amnesty, a spus ca ea si colegii ei au incercat sa obtina o mica amanare a termenului de evacuare, pentru ca si cei din tabara sa poata sarbatori Pastele aici nu pe trotuar. Ea a preciz ca cei mai multi dintre evacuati nu stiu unde sa mearga, dandu-i ca exemplu pe Lucian Jegu, 21 de an, originar din Bucuresti, si pe sotia sa insarcinata Ionela-Fiorentina, care se aflau in aceasta tabara de sase luni si traiau din castiguri nesemnificative nedeclarate si cersit.

Stéphane Pintre, director general in primaria din Antibes, a justificat evacuarea taberei prin conditiile insalubre in care locuiau ocupantii sai. In plus, in timpul evacuarii au fost descoperite 40 de persoane neidentificate. "Exista intotdeauna noi (persoane) care sosesc", spune acesta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Marturia unei romance de etnie roma in presa franceza:
Marturia unei romance de etnie roma in presa franceza: "Avem o zicala - Romania nu-i decat pentru cei bogati!"

O romanca de etnie roma, plecata in Franta din 2008, a povestit intr-un interviu pentru publicatia Ouest-France despre viata ei din Romania.

Cioaba i-a scris lui Trump. I-a propus ca romii sa participe la ridicarea zidului intre Mexic si SUA:
Cioaba i-a scris lui Trump. I-a propus ca romii sa participe la ridicarea zidului intre Mexic si SUA: "Oferta la pret scazut"

Autointitulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, i-a transmis o scrisoare presedintelui american Donald Trump in care spune ca romii vor sa munceasca la construirea zidului dintre SUA si Mexic.

A murit
A murit "imparatul romilor". Iulian Radulescu avea 79 de ani si suferea de probleme cardiace grave

Autointitulatul imparat al romilor, Iulian Radulescu, a murit, joi, la varsta de 79 de ani, in resedinta sa din Sibiu.

Un oras din Texas, in alerta din cauza
Un oras din Texas, in alerta din cauza "valului" de romi din Romania. Localnicii se plang ca sunt escrocati in diverse moduri

Compatriotii nostri se pare ca au bagat spaima chiar si in texani.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.