Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Surse: Seful spionajului militar rusesc ar fi fost ASASINAT de turci. "Moscova nu va trece usor peste asta"

Igor Sergun, seful GRU

O noua teorie privind moartea sefului Directiei principale de informatii a armatei ruse sugereaza ca aceasta ar avea legatura cu conflictul dintre Putin si Erdogan.

Moartea lui Igor Sergun, seful GRU, care oficial s-a stins din cauze naturale in locuinta sa din Moscova, a fost de fapt rezultatul unui asasinat, afirma ziarul libanez al-Akhbar. Acesta citeaza o sursa diplomatica potrivit careia Sergun a murit in Beirut, in cursul unei „misiuni secrete extrem de complexe”, si nu in capitala rusa, in urma unui infarct.

O afirmatie similara a fost facuta recent si de sursele institutului american de analiza Stratfor. Daca informatia ca a murit in Liban este reala, ea ridica intrebari privind motivul pentru care Sergun se afla intr-o tara cunoscuta ca o sera in care infloresc serviciile de informatii, dar si privind motivul pentru care Kremlinul ascunde circumstantele reale ale decesului”, scriu analistii Stratfor.

Ziarul libanez afirma ca moartea lui Sergun, care a avut loc in ianuarie (oficial, pe 4 ale lunii), a fost rezultatul misiunii pe care o desfasura si in care erau implicate mai multe servicii din lumea araba. Mai mult, sursele diplomatice citate afirma ca Turcia ar fi in spatele asasinarii sefului spionajului militar rus si ca acest lucru ar fi dus la agravarea tensiunilor intre Kremlin si Ankara. "Moscova nu va inghiti usor acest lucru", afirma ziaristii libanezi.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Rusia, armata, Igor Sergun, Vladimir Putin, FSB, deces, Liban, GRU, servicii, Turcia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed