Ads by INTERNET PROTV

SUA instaleaza o baza militara in nord-estul Siriei. "Nu este prima data cand americanii incalca suveranitatea siriana"

sua armata

Fortele americane amenajeaza o baza aeriana militara in nord-estul Siriei, unde se afla indeosebi zeci de consilieri in cadrul luptei impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, au afirmat sambata surse siriene militare si din cadrul securitatii.
 

Washingtonul a dezmintit preluarea controlului vreunei baze aeriene in Siria, afirmand totodata ca depune eforturi pentru gasirea tuturor mijloacelor pentru ameliorarea sprijinului logistic pentru fortele angajate in tara, scrie Agerpres.

''De peste trei luni, americanii pregatesc instalarea unei baze militare la Abou Hajar, la sud de Rmeilane'', in provincia Hassake (nord-est), a indicat pentru AFP o sursa militara siriana, precizand ca Unitati de aparare ale poporului kurd (YPG) si zeci de experti americani participa la punerea in practica a proiectului.

''Aceasta nu este prima data cand americanii incalca suveranitatea siriana'', a afirmat sursa, precizand ca la baza respectiva nu se afla deocamdata nici un avion de razboi folosit in operatiunile militare in Siria.

Informatia a fost confirmata de catre Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o larga retea de surse in Siria. Potrivit OSDO, aeroportul nu a fost inca utilizat de catre coalitia internationala condusa de Washington pentru a intreprinde lovituri aeriene in Siria.

''Aeroportul de la Rmeilane este aproape gata, pista sa de aterizare a fost largita saptamanile trecute'', a adaugat OSDO, precizand ca aeroportul poate gazdui astfel consilieri americani care au intrat in tara in urma cu doua luni.

Soldati ai fortelor speciale americane au sosit in noiembrie 2015 in regiuni siriene de frontiera cu Turcia, pentru a antrena si a acorda asistenta combatantilor kurzi care lupta impotriva Statului Islamic, fiind prima desfasurare oficiala de acest fel in tara aflata in razboi.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 23 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: statul islamic, siria, america, baza militara,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed