Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

SUA: Gruparea Stat Islamic va fi "extrem de serios slabita" pana la sfarsitul anului. Cat teritoriu a pierdut ISIS in Irak

Statul Islamic

Gruparea Stat Islamic in Irak si Siria va fi "extrem de serios slabita" pana la sfarsitul anului, a dat asigurari, joi seara, secretarul de stat american, John Kerry, a carui tara conduce o coalitie militara impotriva jihadistilor, informeaza AFP.

"Cred ca pana la sfarsitul lui 2016, obiectivul nostru, ce consta in slabirea extrem de serioasa a Daech (acronimul arab al SI) in Irak si Siria si in a incerca sa avem un impact asupra Mosul si Raqa, va fi atins", a declarat Kerry in marja Forumului economic de la Davos, scrie Agerpres. "Cred ca suntem pe drumul stabilit, astazi cauzam multe pierderi Daech. Ei au pierdut (...) 40% din teritoriul pe care il controleaza in Irak, 20-30% in total", a precizat seful diplomatiei americane.

John Kerry a confirmat, de asemenea, ca 24 de ministri de externe din tari ce formeaza coalitia internationala se vor reuni la Roma in data de 2 februarie, pentru a discuta 'strategia in curs' impotriva gruparii SI si a obtine o mai mare implicare din partea unor tari.

Franta si SUA au intrunit miercuri la Paris un consiliu de razboi a sapte ministri ai apararii din coalitia impotriva gruparii SI, avand drept scop intensificarea efortului militar impotriva jihadistilor. Cu aceasta ocazie, ministrul apararii al SUA, Ashton Carter, a anuntat ca SUA ii vor invita in 11 februarie, la Bruxelles, pe ministrii apararii din cele 26 de tari ale coalitiei.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 21 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: statul islamic, john kerry,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed