Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Statul Islamic a executat in Rakka o jurnalista siriana care realiza un reportaj. Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei

Ruqia Hassan

Statul Islamic a executat o jurnalista de origine siriana care realiza un reportaj pe teritoriul gruparii jihadiste, in Rakka, scrie The Independent.

Ruqia Hassan este al cincilea jurnalist ucis de Statul Islamic din octombrie si pana acum, insa este primul jurnalist cu cetatenie siriana al unui grupa care activeaza pentru drepturile omului executat de teroristi.

Tanara, care folosea pseudonimul Nisan Ibrahim pe retelele sociale, era reporter si activist pentru "Rakka este macelarita in tacere", o organizatie care lupta pentru drepturile omului in Siria.

Fondatorul organizatiei a anuntat executia jurnalistei, prin intermediul unei postari pe Twitter, si a redat ultimele cuvinte ale femeii: "Sunt in Rakka si am primit amenintari cu moartea. Cand Statul Islamic ma va aresta, va fi in regula pentru ca imi vor taia capul si voi muri cu demnitate, ceea ce e mai bine decat sa fii umilit de ei".

Intr-una dintre ultimele sale postari pe Facebook, Ruqia Hassan sfida gruparea terorista si metodele acesteia, dupa ce teroristii au interzis reteaua Wi-Fi in Rakka: "Foarte bine, taiati-ne accesul la internet, porumbeii nostri mesageri nu au de ce sa se planga."
 

 

Sursa: The Independent, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Ruqia Hassan, jurnalista, Statul Islamic, terorism, executie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed