Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Situatia din Orientul Mijlociu devine tot mai grava. Iranul acuza Arabia Saudita ca i-a atacat ambasada din Yemen

Avion de lupta

Aviatia saudita a bombardat ''deliberat'' ambasada Iranului din Yemen, inregistrandu-se raniti in randul personalului, a indicat joi purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe, Hossein Jaber Ansari, relateaza AFP si Reuters.

''Aceasta actiune deliberata a Arabiei Saudita este o incalcare a tuturor conventiilor internationale privind protectia misiunilor diplomatice (...) si guvernul saudit este responsabil de pagubele provocate si de situatia unor membri ai personalului care au fost raniti'', a declarat Jaber Ansari.

Potrivit Reuters, coalitia araba, condusa de sauditi, ce lupta in Yemen impotriva rebelilor siiti houthi, a anuntat din Riad, ca va investiga acuzatiile lansate de catre Iran potrivit carora ambasada iraniana din Sanaa a fost bombardata de catre avioane ale coalitiei miercuri noaptea.

Avioane ale coalitiei au bombardat puternic miercuri noaptea Sanaa, unde au vizat lansatoarele de racheta folosite de catre militia houthi pentru a ataca Arabia Saudita, a afimat purtatorul de cuvant al coalitiei, generalul Ahmed Asseri, precizand ca rebelii s-au folosit de obiective civile, inclusiv ambasade abandonate.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 7 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Iran, Arabia Saudita, bombardament,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed