Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Senatorii i-au cerut presedintelui Donald Trump sa predea orice inregistrari ale discutiilor purtate cu fostul director FBI

donald trump

Senatorii americani l-au indemnat duminica noaptea pe presedintele Donald Trump sa predea toate inregistrarile de la discutiile purtate cu directorul concendiat al Biroului Federal de Investigatii (FBI), James Comey, transmite BBC.

Intre timp, liderul senatorilor democrati a avertizat ca distrugerea acestor inregistrari ar reprezenta o incalcarea a legii, iar republicanul Lindsey Graham a sustinut ca reprezentantii Casei Albe trebuie sa spuna clar daca exista aceste inregistrari ale discutiilor purtate de Trump si Comey.

”Presedintele ar trebui sa le predea automat. Distrugerea lor ar reprezenta o incalcare a legii. Daca nu exista inregistrari, atunci el ar trebui sa prezinte scuze poporului american si lui Jim Comey”, a declarat democratorul Chuck Schumer.

Aceste reactii vin dupa ce presedintele american a amenintat ca ar putea sa iasa la lumina inregistrari ale discutiilor purtate cu James Comey, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Insa, miliardarul republican a lansat aceasta amenintare pentru ca se teme ca James Comey va vorbi cu presa sau va scurge informatii din FBI catre institutiile mass-media din Statele Unite.

Reprezentantii Casei Albe nu au confirmat si nici nu au negat existenta unor asemenea inregistrari.

Chuck Schumer a avertizat ca senatorii democrati ar putea sa refuze confirmarea unui nou director al FBI pana la numirea unui procuror special pentru anchetarea implicarii agentilor rusi in alegerile prezidentiale din SUA.

Agentii Biroului Federal de Investigatii (FBI) sunt cei insarcinati in acest moment sa ancheteze presupusele legaturi dintre asociatii campaniei Trump si Moscova.

Trump dezminte aceste acuzatii si sustine ca a primit asigurari din partea lui Comey ca nu este vizat de investigatia FBI.

In schimb, presedintele american a argumentat ca l-a concediat pe Comey pentru ca nu-si facea treaba la conducerea Biroului Federal de Investigatii.

Donald Trump a promis ca va numi pana la finele saptamanii un inlocuitor pentru Comey.

Potrivit surselor prezidentiale, unsprezece persoane sunt considerate pentru pozitia de director, inclusiv actualul director interimar al FBI - Andrew McCabe, judecatorul newyorkez - Michael Garcia, senatorul republican John Cornyn si Alice Fisher.

 

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 15 Mai 2017
Citeste mai multe despre: donald trump, inregistrari FBI,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed