Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Secretul din spatele mesei pe care ard teancuri de EURO. Ce ascunde designul prezentat la targul din Emiratele Arabe Unite

Embed:

De la sculpturi kinetice, la piese de mobiler in flacari, targul de design din Dubai a prezentat ultimele tendinte in materie de mobila si decor.

Toate piesele expuse au fost create in numar limitat, iar preturile sunt, desigur, pe masura - nu ca asta ar conta pentru seicii din Emirate.

O masa pe care ard bancnote euro. Iata o piesa de mobilier care atrage cu siguranta atentia clientilor. Bancnotele sunt false, bineinteles, iar mesajul designerilor spanioli pentru publicul din Emirate face trimitere la cumpatare.

Clara Compo, designer: "Ne dorim ca, prin lucrarile noastre, sa dam nastere unor intrebari legate de valoarea banilor in viata unui om. Mai ales ca, pana la urma, vorbim de o simpla bucata de hartie care nu poate cumpara dragostea, prietenia sau sanatatea."

Piesa de mobilier a fost creata in doua luni si este scoasa la vanzare la pretul de 70 de mii de dolari. Designerii spun ca ideea banilor in flacari, aplicata si in cazul acestei sculpturi in forma de cub, le-a venit in timpul crizei financiare din Spania.

Compania de design cu sediul in Barcelona a prezentat si un obiect de decor ce seamana cu o bomba, folosita in razboiul civil spaniol. Piesa poate ajunge in locuinta celui dispus sa plateasca 100 de mii de dolari.

Anul acesta, designerii au folosit pentru creatiilor lor cu precadere metale, dar si materiale precum marmura, ceramica si lemn. Un tanar artist brazilian a adus in Emirate firele de iarba aurie pe care le impletesc in mod traditional triburile de aborigeni. Material a fost folosit pentru fotolii si diverse decoratiuni.

Targul reuneste anual designeri din toata lumea, dar, de data aceasta, s-au remarcat artistii locali.

Cyril Zammit, organizator: "Aproape jumatate dintre exponanti sunt in Orientul Mijlociu, in special din Emiratele Arabe Unite."

O companie de arhitectura din Dubai a prezentat publicului o colectie de structuri ornamentale cu aspectul unor pesteri.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Martie 2016
Citeste mai multe despre: mobila, sculpturi, Dubai, design, targ,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed