Scandal la CNBC. Candidatii republicani la nominalizarea pentru alegerile prezidentiale din SUA au atacat presa

Candidati republicani - GETTY

ALEGERI SUA 2016. Candidatii republicani pentru nominalizarea pentru alegerile prezidentiale din SUA, din 2016, au lansat cel mai dur atac la adresa mass-media de pana acum, noteaza CNN Politics.

Conform sursei citate, senatorul Ted Cruz i-a acuzat pe moderatorii acestei dezbateri televizate, care a fost organizata de CNBC, ca incearca sa provoace un conflict, in timp ce senatorul Marco Rubio a afirmat ca presa este de fapt un super PAC (Political Action Committee, in limba engleza) pentru Hillary Clinton, adica un fel de organizatie care incearca sa stranga fonduri.

Bineinteles, nici Donald Trump nu a ratat ocazia de a critica presa, afirmand ca "pune intrebari ridicole".

Spre finalul emisiunii, surse citate de CNN afirma ca reprezentanti oficiali ai organizatorilor campaniei republicanilor s-au aratat furiosi la adresa CNBC, acuzand compania ca pune intrebari "incuietoare" si afirmand ca ar trebui sa "le fie rusine" pentru asta.

In schimb, Brian Steel, un reprezentant al CNBC, le-a luat apararea moderatorilor: "Persoanele care vor sa ajunga presedinte al SUA ar trebui sa fie in stare sa raspunda la intrebari dificile".

Citește și
Donald Trump, Jeb Bush - Agerpres
Alegeri SUA 2016. Schimb de replici dure intre republicanii Jeb Bush si Donald Trump pe tema atacurilor de la 11 septembrie
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”
 

Republican presidential candidates light into CNBC's moderators at the #GOPDebate, issuing the sharpest attacks on the mainstream media of the election cycle. http://cnn.it/1P6BaZ6How did you think the moderators did during the third Republican debate?

Posted by CNN Politics on Thursday, October 29, 2015

Donald Trump si Ben Carson au fost nevoiti sa-si apere proiectele economice

Cei doi lideri ai cursei din alegerile primare republicane pentru Casa Alba, miliardarul Donald Trump si medicul Ben Carson, au fost nevoiti sa-si apere miercuri, in cadrul unei dezbateri din Boulder, Colorado, proiectele economice, considerate nerealiste si aproximative de unii dintre rivalii lor, relateaza AFP, conform Agerpres.

Dezbaterea televizata a scos in evidenta si paradoxul alegerilor primare republicane din 2016: candidatii care au avut responsabilitati politice, indeplinite de multe ori cu succes, au ramas mult in urma a doi oameni fara experienta politica, dar care captiveaza baza conservatoare a partidului pentru discursul lor anti-establishment.

Cei doi, Donald Trump si Ben Carson, singurul candidat de culoare, intrunesc in jur de jumatate din intentiile de vot ale republicanilor, cu trei luni inainte de inceputul alegerilor primare, in februarie 2016. Insa contracandidatii lor si-au pus manusile de box miercuri seara, cu prilejul celei de a treia dezbateri a sezonului, organizat de canalul economic CNBC, in sediul Universitatii Colorado din Boulder.

Magnatul din sectorul imobiliar Donald Trump, care a facut din experienta sa in afaceri principalul argument al campaniei, a fost atacat pentru declaratiile sale considerate extravagante privind o enorma reducere a impozitelor si privind construirea unui zid la frontiera cu Mexicul.

"Suntem pe punctul de a alege, poate, pe cineva incapabil sa exercite aceasta functie", a declarat John Kasich, guvernatorul statului Ohio, care a denuntat "fantasmele" adversarilor sai. "Treziti-va!", le-a spus el alegatorilor.

Ben Carson, un stralucit neurochirurg in retragere, s-a pomenit si el in dificultate cand a trebuit sa justifice realismul propunerii sale privind introducerea unui impozit unic de 10%.

Fara experienta politica, Carson a marturisit la inceputul dezbaterii ca principala sa slabiciune este ca nu s-a vazut in aceasta pozitie pana cand sute de mii de oameni nu i-au cerut sa participe. El s-a incapatanat sa insiste asupra anumitor subiecte, raspunzand la intrebari prin lungi explicatii in care amesteca lucrurile sau prin expresii de genul "o multime de prostii".

Donald Trump a fost si el nevoit sa explice in cadrul dezbaterii falimentul unora dintre proiectele sale imobiliare in anii 1990 si 2000. "Sunt cu adevarat foarte bun in rezolvarea problemelor de datorie", a glumit el.

Totusi, lupta asteptata de toata lumea intre Donald Trump si Ben Carson nu a avut loc - fostul medic, afabil pana in punctul de a fi chiar prea discret a dat asigurari telespectatorilor ca nu va raspunde unui astfel de duel.

Senatorul Marco Rubio a fost atacat de Jeb Bush

Adevarata lupta s-a produs intre doi fosti aliati politici, senatorul de Florida Marco Rubio si fostul guvernator al aceluiasi stat, Jeb Bush, odinioara mentorul sau in politica. Bush i-a reprosat senatorului Rubio absenteismul sau de la vot si i-a solicitat demisia.

Rubio, senator de Florida, care a lipsit la aproape o treime din voturile din Senat pentru a-si derula campania pentru investitura republicana, a afirmat ca solicitarea unui ziar din Florida de a demisiona din acest motiv este o dovada a "partizanatului care exista in media americane in prezent".

In acelasi timp, el a spus in apararea sa ca numerosi senatori nu au fost prezenti la toate voturile din capitala federala. Rubio a facut referire in special la cazurile a doi senatori democrati deveniti celebri, respectiv presedintele Barack Obama si secretarul de stat John Kerry.

Bush, fost guvernator de Florida si considerat odata un mentor pentru Rubio, nu l-a crutat deloc pe contracandidatul sau. "Da-ti demisia si lasa pe altcineva sa faca slujba asta. Este un mandat de sase ani si ar trebui sa apari la munca. Ce este asta, o saptamana de lucru franceza?", a intrebat el retoric.

Primii zece cei mai bine situatia candidati la investitura republicana pentru participarea la cursa prezidentiala din 2016 au participat miercuri la o dezbatere in Boulder, Colorado. Ceilalti patru candidati cu mai putina vizibilitate s-au intalnit intr-o dezbatere separata.

Viitoarea dezbatere republicana va avea loc la 10 noiembrie, noteaza AFP.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Alegeri SUA 2016. Carson il depaseste in sondaje pe Trump. Topul gafelor:
Alegeri SUA 2016. Carson il depaseste in sondaje pe Trump. Topul gafelor: "Evreii puteau evita Holocaustul daca aveau arme"

Alegeri prezidentiale SUA 2016. Candidatul la nominalizarea republicana in cursa pentru Casa Alba Ben Carson a trecut pentru prima data in fata miliardarului Donald Trump, intr-un sondaj privind intentiile de vot ale republicanilor.

Alegeri SUA 2016. Schimb de replici dure intre republicanii Jeb Bush si Donald Trump pe tema atacurilor de la 11 septembrie
Alegeri SUA 2016. Schimb de replici dure intre republicanii Jeb Bush si Donald Trump pe tema atacurilor de la 11 septembrie

Candidatul republican Jeb Bush i-a dat un raspuns dur duminica rivalului sau Donald Trump care a afirmat ca fratele sau, George W. Bush, poarta o parte din vina pentru atacurile de la 11 septembrie 2001, relateaza Reuters.

Alegeri prezidentiale in SUA 2016. Hillary Clinton a primit un ajutor neasteptat in prima dezbatere a candidatilor democrati
Alegeri prezidentiale in SUA 2016. Hillary Clinton a primit un ajutor neasteptat in prima dezbatere a candidatilor democrati

VIDEO. In prima dezbatere democrata, organizata marti la Las Vegas pentru desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidentiale, Hillary Clinton a obtinut un sprijin neasteptat de la principalul ei rival Bernie Sanders, in scandalul e-mailurilor.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.