Salate preparate din verdețuri care cresc sub privirile clienților, într-un restaurant din Berlin

×
Codul embed a fost copiat

Într-un restaurant din Berlin, salatele sunt preparate din verdeţuri care cresc sub privirile clienţilor. În local a fost amenajată o grădină verticală şi, nu de puţine ori, înainte de a se apuca de gătit, angajaţii culeg recolta.

În acest restaurant, verdeţurile sunt crescute în spatele unor uşi de sticlă, în jardiniere speciale.

Ema Paulin, coproprietar Good Bank: "Plantăm seminţele şi durează patru săptămâni până cresc. Recoltăm în fiecare zi, o dată dimineaţa şi o dată după-amiaza, sub ochii clienţilor noştri. Putem să recoltăm şi pe loc, în caz de nevoie."

Frunzele sunt folosite pentru prepararea unor salate pe loc. Celelalte ingrediente sunt aduse de la ferme şi mici producători locali.

Ema Paulin, coproprietar Good Bank: "Am simţit că e nevoie de o schimbare în acest domeniu. Am vrut să creăm preparate pentru o nouă generaţie de clienţi. Pentru cei care cred în mâncarea adevărată."

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Reprezentanţii localului insistă că nu folosesc niciun fel de pesticide. În plus, verdeţurile sunt recoltate cu tot cu rădăcină. Astfel, atunci când ajung în farfurie au mai mulţi nutrienţi decât salatele recoltate tradiţional.

"Locuind în oraş, ne-am obişnuit cu ideea că hrana noastră vine de departe. E plăcut să ştii că aici vine de dincolo de geam", spune o clientă.

Ferma verticală a fost creată de un laborator din Berlin, specializat în acest tip de grădinărit urban.

Leandro Vergani, coproprietar: "Reuşim în ferma noastră verticală să copiem condiţiile din natură. Înlocuim lumina soarelui cu cea a LED-urilor, iar pământul e înlocuit cu un substrat."

Grădinăritul urban a devenit tot mai popular în Germania în ultima perioadă. S-au înmulţit grădinile de pe acoperişuri şi culturile interioare, dovadă a dorinţei germanilor de a şti cât mai multe despre produsele care le ajung în farfurie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer
Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer

Şi în restaurante, şi în cantină de la colţ găsim banalele şniţele, caşcavalul pane, peştele pane. Metoda de preperare este una dintre cele mai utilizate în România. Iar pe noi, să recunoaştem, ne încântă încă din copilărie.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.