Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Retragerea Regelui Mihai, in presa internationala. Reuters: "Romanii il respecta pe Mihai ca personalitate istorica"

Regele Mihai

Anuntul facut miercuri, 2 martie, de catre Regele Mihai I al Romaniei a fost preluat de aproape intreaga presa internationala.

Reuters reprezinta una dintre agentiile care anunta ca Regele Mihai a luat decizia retragerii din cauza unei boli grave si ca va fi reprezentat in continuare de fiica sa cea mare, Principesa Margareta.

Reuters mai precizeaza ca Regele Mihai, varul Reginei Elisabeta a II-a, a fost obligat sa abdice in 1947, dupa ce regimul comunist a ajuns la putere in Romania, si a fost nevoit sa traiasca decenii la rand in exil in Occident.

Nu exista o dorinta populara pentru reinstaurarea monarhiei in tara, dar romanii il respecta pe Mihai ca personalitate istorica, in conditiile in care sunt din ce in ce mai dezamagiti de o clasa politica perceputa drept corupta”, comenteaza Reuters, care prezinta si o scurta biografie a Regelui.

Bloomberg anunta ca responsabilitatile regelui vor fi preluate de fiica acestuia, Principesa Margareta.

„Regele Mihai este ultimul rege al tarii est-europene, unde familia regala are un rol ceremonial”, noteaza Bloomberg.

Associated Press scrie despre retragerea monarhului, care sufera de leucemie cronica si de o forma de cancer de piele. Agentia americana aminteste ca acesta este descendent al dinastiei germane Hohenzollern.

Stirea a fost  preluata de New York Times. Publicatia scrie ca regele s-a putut intoarce in tara abia in 1992, dar ca el si sotia sa, regina Ana, traiesc din 2004 la Aubonne, in Elvetia.

Royal Central, care urmareste viata tuturor membrilor familiilor regale din lume, reda integral comunicatul Casei Regale a Romaniei. Royal Central aminteste si scandalurile prin care a trecut recent familia regala a tarii noastre.

Este vorba de excluderea printului Nicolae din linia de succesiune, „probabil pentru ca a avut un copil ilegitim”, dar si faptul ca printesa Irina, una dintre cele cinci fiice ale regelui, a fost arestata pentru organizarea de lupte ilegale de cocosi in Statele Unite.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Regele Mihai, casa regala, presa internationala,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed