Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Regina Elisabeta, amestecata de presa in controversa Brexit. Decizia fara precedent luata de Palatul Buckingham

Embed:

Regina Elisabeta a II-a a fost amestecata, fara voia sa, in dezbaterea privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europena.

Fapt neobisnuit, palatul Buckingham a sesizat Autoritatea pentru reglementarea presei, dupa ce tabloidul The Sun a titrat pe prima pagina: "Exclusiv si exploziv: Regina sustine Brexit-ul".

"Controversa in privinta "Brexit"-ului a ajuns pana la regina. Pentru a-si justifica titlul, The Sun invoca doua surse "de incredere".

Prima sursa ar fi conversatia dintre regina si un grup de deputati, care ar fi avut loc in urma cu doi ani, in cursul unei receptii la Buckingham. "Nu inteleg Europa" - pretinde tabloidul ca i-ar fi marturisit regina unuia dintre parlamentari. A doua sursa evoca o discutie din 2011, cand suverana i-ar fi spus fostului vice-premier Nick Clegg ca "Uniunea Europeana merge intr-o directie gresita".

Intr-un mesaj pe Twitter, Clegg afirma ca articolul din The Sun este o "absurditate".

Palatul Regal a subliniat neutralitatea politica pe care Elisabeta a II-a o respecta cu sfintenie de 63 de ani. Dar a mers si mai departe si a inaintat o plangere la Autoritatea pentru reglementare in domeniul presei.

In aceasta dubla reactie, specialistii descifreaza iritarea sporita a Palatului Buckhingam fata de ziarul cu cel mai mare tiraj din Regat. Saptamana trecuta, publicatia se ocupa de asa-zisa lene a printului William, care ar trage chiulul de la slujba sa de pilot pe elicoptere de salvare, dar si de la indatoririle regale.

In plus, remarca observatorii, materialele din tabloidul The Sun, nu tocmai pozitive la adresa monarhiei, par sa marcheze sfarsitul unei lungi perioade in care au abundat articole mai mult decat binevoitoare despre jubileul reginei, nunta lui William si Kate si despre bebelusii regali.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Martie 2016
Citeste mai multe despre: brexit, regina elisabeta, the sun,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed