Refugiatul "minor" care a ucis-o pe angajata unui centru pentru azilanti din Suedia, este major. Reactia autoritatilor

Ultimul update: Luni 15 Februarie 2016 07:07
Data publicarii: Vineri 12 Februarie 2016 12:39
Categorie: Internaţional
Alexandra Mezher

Solicitantul de azil, care a injunghiat-o mortal luna trecuta pe Alexandra Mezher, 22 de ani, angajata unui centru de primire suedez, este, de fapt, un adult, nu un adolescent de 15 ani, asa cum a pretins.

Potrivit Agentiei suedeze pentru migratie, suspectul era cazat intr-un centru pentru refugiati minori, dar, de fapt, este adult, relateaza The Telegraph.

In aceste conditii, el risca o condamnare la inchisoare pentru crima brutala.

Alexandra Mezher o tanara de origine libaneza, 22 de ani, lucra la un centru de refugiati pentru minorii neinsotiti, din Molndal, aproape de Gothenburg. Suspectul a pretins ca este minor, are 15 ani, si dupa crima, pe data de 25 ianuarie, a fost internat intr-un spital de de boli psihice.

Pentru ca agentia pentru migratie avea suspiciuni legate de varsta suspectului, a fost declansata o ancheta, care a stabilit ca acesta este, de fapt, major. Linda Viking, procurorul care ancheteaza acest caz, a declarat: "Faptul ca va fi judecat ca o persoana peste 18 ani are mare influenta asupra pedepsei pe care o va primi. Poate fi tras la raspundere si poate fi condamnat la inchisoare."

Razbunarea extremistilor din Suedia, dupa ce o tanara a fost ucisa de un imigrant minor. Ce au facut zeci de barbati mascati

Tanara a fost injunghiata de imigrantul de origine somaleza - din cate se pare - pe cand incerca sa desparta mai multi rezidenti care se luasera la harta. Alexandra Mezher a murit dupa cateva ore la spitalul Sahlgrenska. Lucra doar de cateva luni la centrul pentru solicitantii de azil minori din Moldnal. Faptasul a fost initial imobilizat de alti rezidenti ai centrului, care l-au predat apoi politisilor.

Presa locala a speculat inca de la data crimei ca varsta agresorului ar putea fi mai mare de 15 ani, intrucat tinerii gazduiti in astfel de centre nu au acte sau detin documente false in care declara ca sunt mai mici decat in realitate.

Tragedia a marit tensiunea legata de afluxul de migranti in Suedia.

Potrivit directorului politiei nationale Dan Eliasson, numarul neasteptat de mare de solicitanti de azil (163.000 in 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune fortele de ordine in intreaga tara. Numarul violentelor comise de migranti s-a dublat in 2015 fata de 2014, de la 148 de incidente la 322.

Astfel de violente au mai avut loc

Incidentul a survenit la nici o luna dupa ce un elev de 15 ani a fost injunghiat de colegul sau, sirian, pentru ca incercase sa apere o fata "luata in vizor" de agresor.

In acest context, parlamentul danez a votat astazi o controversata reforma a sistemului sau de azil, despre care Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati sustine ca "alimenteaza 'teama si xenofobia". Potrivit noii legi, migrantii vor putea sa-si aduca familiile in Danemarca abia dupa trei ani de la primirea dreptului de azil, conditionat la randul sau de "potentialul de integrare" al fiecarui migrant in parte.

Totodata, executivul de la Copenhaga a sporit de la 400 de euro la 1.300 de euro valoarea bunurilor migrantilor, care pot fi confiscate pentru a-si finanta sederea pe teritoriul danez.

Dupa Suedia, inca o tara anunta ca se pregateste sa expulzeze zeci de mii de imigranti.

Dupa Suedia, inca o tara anunta ca se pregateste sa expulzeze zeci de mii de imigranti. "Vom intensifica ritmul"

FULLSCREEN
Refugiatul "minor" care a ucis-o pe angajata unui centru pentru azilanti din Suedia, este major. Reactia autoritatilor
  • /

Sursa: The Telegraph

Edinburgh, oameni ai strazii, campanie,

Motivul pentru care 8000 de oameni au dormit în frig, într-un parc

Momentul în care un israelian este înjunghiat de un palestinian la Ierusalim

Copil de 12 ani, ascuns în bordul unei maşini de lux pentru a trece granița ilegal

Erdogan califică Israelul drept ''stat terorist'' care ''omoară copii''

Pompierii folosesc dronele ca să lupte cu incendiile în California

Gravidă în 8 luni, dată jos din taxi de un șofer care își dorea o cursă mai scurtă

Coreea de Nord, lansare racheta, Kim Jong-un - 1

Două seisme s-au produs în Coreea de Nord. Americanii cred că testele nucleare sunt de vină

Solistul trupei Aerosmith a deschis un adăpost pentru tinerele abuzate

Români blocaţi pe aeroportul Luton din Londra, din cauza ninsorilor. Anunțul făcut de Wizz Air

Președintele Mozambicului, țară afectată de sărăcie, și-a luat avion de 9 milioane de dolari

Violențe la ambasada SUA din Beirut. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene

Schimbare mare pentru toți creștinii. Papa Francisc cere modificarea rugăciunii Tatăl Nostru