Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Raspunsul uluitor dat de un luptator ISIS la intrebarea “De unde esti?” Jihadistul a fost capturat din greseala

jihadist american prins in Irak de kurzi

Fortele kurde care lupta impotriva Statului Islamic au avut parte de o surpriza luni.

Militiile kurde Peshmerga ce actioneaza in nordul Irakului au capturat luni un jihadist al Statului Islamic la un punct de control de langa Sinjar. Nu mica le-a fost mirarea combatantilor anti-ISIS atunci cand, la intrebarea “de unde esti?”, sa primeasca raspunsul “din Statele Unite”, intr-o engleza perfecta.

Luptatorul jihadist, in varsta de 27 de ani, se numeste Muhammad Jamal Amin si, potrivit actelor sale de indentitate, este nascut in statul american Virginia – dar tatal sau este palestinian iar mama sa, irakiana. El s-ar fi alaturat Statului Islamic acum 2 luni. Cand a fost capturat se indrepta spre Turcia, insa ar fi confundat punctul de control de la granita cu cel al Peshmerga, afirma cei care l-au prins.

 

 

Jamal Amin este o captura extrem de rara, dat fiind ca, potrivit serviciilor americane, in ISIS nu activeaza mai mult de 20-30 de cetateni ai SUA. In plus, incidentul este folosit de Peshmerga pentru a demonstra ca Turcia, principalul lor dusman, are legaturi in secret cu Statul Islamic, asa cum au sustinut si aliatii kurzilor de la Moscova.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 14 Martie 2016
Citeste mai multe despre: ISIS, Irak, jihadist, capturat, Rusia, kurzi, peshmerga, voluntar,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed