Purtatorul de cuvant al lui Donald Trump: "Hitler n-a utilizat gazul impotriva propriilor sai oameni, asa cum face Assad"

Ultimul update: Sambata 15 Aprilie 2017 06:55
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2017 08:18
Categorie: Internaţional

Purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale si-a cerut scuze marti noaptea, dupa ce a starnit un val de indignare comparandu-l cu Adolf Hitler pe presedintele Siriei, Bashar al-Assad.

Sean Spicer a declarat ca dictatorul nazist nu a utilizat niciodata arme chimice, iar comentariile sale au atras critici acide pe retelele sociale, intrucat purtatorul de cuvant a uitat despre gazarea a milioane de evrei in lagarele de concentrare ale regimului nazist din Germania, transmite Reuters.

Spicer a facut declaratia socanta in timp ce discuta cu jurnalistii despre atacul chimic soldat cu 87 de morti, inclusiv 31 de copii, in provincia Idlib. Washingtonul a aruncat vina pentru atacul chimic sangeros pe fortele fidele presedintelui Bashar-al-Assad.

”Am avut pe cineva atat de josnic ca Hitler, care nu s-a coborat niciodata la utilizarea armelor chimice”, a declarat Spicer atunci cand a fost intrebat despre alianta dintre Moscova si Damasc.

Regimul nazist a ucis sase milioane de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cei mai multi si-au pierdut viata in camerele de gazare care functionau la scara industriala in lagarele de concentrare din Europa.

”Cred ca atunci cand ajungi sa utilizeze gaz sarin, atunci avem un nu... el nu a utilizat gazul impotriva propriilor sai oameni asa cum face Assad”, a completat Spicer.

Ulterior, purtatorul de cuvant si-a cerut scuze pentru acel comentariu nepotrivit.

”A fost o greseala. Nu trebuia sa fac asta si nu voi mai face asta. A fost nepotrivit si insensibil”, a declarat Spicer intr-un interviu pentru CNN.

Declaratia purtatorului de cuvant prezidential a starnit un val de indignare imediat, mai ales pentru ca a avut loc in timpul pastelui evreiesc, iar unele grupuri l-au acuzat ca minimalizeaza crimele lui Hitler.

”Sean Spicer nu mai are integritatea pentru a servi ca secretar de presa la Casa Alba. Presedintele Trump trebuie sa-l demita imediat”, a delcarat directorul executiv al Centrului pentru Respect Reciproc ”Anne Frank”, Steven Goldstein.

Casa Alba nu a reactionat fata de comentariile nepotrivite facute de Sean Spicer, a carui demisie a fost ceruta inclusiv de catre liderul democrat din Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi.

Putin a anuntat noi

Putin a anuntat noi "provocari" cu arme chimice in Siria. SUA: Minciuni si dezinformare pentru a-l acoperi pe Bashar al-Assad

MH370

Dezvăluiri la 3 ani după dispariția MH370. Ce arată pozele din satelit, ascunse de autorități

Pui de delfin, ucis de turiştii care au vrut să facă poze cu el

Scandal în Germania din cauza ouălor contaminate. Cifra uriașă avansată de autorități

gunoi

”Groapa de gunoi” din Pacific descoperită de americani. Explicația pentru fenomenul bizar

Turiștii români din Grecia nu sunt speriați de incendiile devastatoare

Rege înmormântat la un an de la deces