Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Principalul suspect in atentatul de la Stockholm recunoaste atacul cu camionul. Cum a aparut in fata judecatorului

suspect Stockholm

Principalul suspect in atacul cu un camion furat de la Stockholm a recunoscut o ”crima terorista”, a declarat marti avocatul sau, relateaza BBC News.

Suspectul a recunoscut atacul in timpul unor audieri in capitala suedeza.

Rakhmat Akilov, un uzbek in varsta de 39 de ani, si-a recunoscut vina in tribunal.

Patru persoane - un britanic, un belgian si doi suedezi - au fost ucise vineri in acest atac cu un camion furat. Alte cinsprezece persoane, inclusiv o romanca, au fost ranite. Doi dintre raniti se afla in stare critica.

”Pozitia sa este ca recunoaste o crima terorista si accepta astfel ca va fi incarcerat”, a declarat avocatul Johan Eriksson.
Akilov a fost adus la tribunal incatusat.

Masuri stricte de securitate au fost implementate, iar locul rezervat presei era plin, potrivit corespondentului BBC la tribunal.

Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise. Akilov purta o salopeta verde si i s-a spus sa-si dea jos din cap o patura verde, inainte de inceperea sedintei.

Politia suedeza a anuntat ca Akilov era cunoscut serviciilor de securitate.

Uzbekului i s-a refuzat o cerere de sejur in tara si si-a exprimat sustinerea fata de gruparea jihadista Statul Islamic, potrivit politiei.

El se pare ca a fugit de la locul atacului plin de sange si cioburi de sticla si a fost retinut cateva ore mai tarziu intr-un cartier marginas din nordul Stockholmului.

Presa scrie ca si-a lasat sotia si cei patru copii in Uzbekistan, pentru a castiga bani si a-i trimite acasa.

El a cerut resedinta in 2014, insa a fost informat in decembrie 2016 ca ”are patru saptamani sa paraseasca tara”, potrivit unui reprezentant al politiei, Jonas Hysing.

Insa a ”disparut”, iar in februarie numele i-a fost inscris pe o lista cu persoane cautate.

In urma atentatului, ministrul suedez al justitiei Morgan Johansson a declarat pentru AFP ca doreste sa consolideze legislatia cu privire la lupta impotriva terorismului.
 

 

Sursa: BBC NEWS, Data publicarii: 11 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Stockholm, incidente, victime,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed