Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Primele pedepse pentru banda de "bunici", autorii unui jaf de 20 mil. euro. Cum a decurs operatiunea in stil "Ocean's Eleven"

Embed:

Justitia britanica a dat primele pedepse pentru banda de "bunici", autorii unuia dintre cele mai faimoase jafuri din istoria Regatului Unit, cu o prada de aproape 20 de milioane de euro.

Cinci dintre faptuitori, cu media de varsta de 61 de ani, au primit pana la sapte ani de inchisoare. Jaful a avut loc in aprilie, anul trecut, in zilele libere de Paste, la un depozit de valori din Londra.

Trei dintre faptuitori, cu varste cuprinse intre 61 si 75 de ani, au fost condamnati, fiecare, la 7 ani de inchisoare. Un alt membru al bandei - comparat de presa cu cea din filmul "Ocean's Eleven" - va sta sase ani in spatele gratiilor.

"Mezinul", care se apropie de 50 de ani, a scapat doar cu 21 de luni cu suspendare.

"Creierul" operatiunii, in varsta de 77 de ani, si inca doi indivizi, isi vor afla pedepsele in 21 martie.

Cu totii au reusit sa goleasca 73 de seifuri din depozitul de valori Hatton Garden din Londra. Scenariul jafului a fost, intr-adevar, demn de Hollywood. Deghizati in muncitori de la compania de gaze, au intrat in cladire, profitand de week-endul liber de Paste al anului trecut.

Au coborat in casa liftului cu franghii, si, apoi, cu ajutorul unui burghiu industrial, cu varf de diamant, au gaurit zidurile de beton groase de 50 de centimetri. In imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum au furat, pe indelete, pietre pretioase si ceasuri de lux.

Doar o treime din prada a fost recuperata, iar un complice, un anume "Basil", ramane in continuare de negasit.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Martie 2016
Citeste mai multe despre: condamnari, furturi, Marea Britanie, depozit de valori,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed