Premierul care a declarat ca isi va pune casa la dispozitia migrantilor s-a razgandit. Cum si-a scuzat gestul

Ultimul update: Vineri 05 Februarie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 02 Februarie 2016 09:39
Categorie: Internaţional
prim-ministru Finlanda

Prim-ministrul Finlandei, Juha Sipila, anuntase in septembrie anul trecut ca va caza o familie de migranti chiar la el acasa. Acum s-a razgandit. Din cauza problemelor de securitate si a mediatizarii excesive, spune el.

Sipila a anuntat duminca la postul public de radio ca nu isi va mai putea tine promisiunea facuta migrantilor, dar ca ii va ajuta in alte moduri pana cand situatia se va remedia.

“I-am rugat pe expertii in securitate sa evalueze daca ar fi sigur pentru o familie cu copii sa se mute la mine. Din cauza mediatizarii excesive, aceasta oferta nu este una rezonabila in momentul de fata.” a spus prim-ministrul.

Juha Sipila a lucrat in trecut in telecomunicatii si are o casa langa Helsinki, o locuinta guvernamentala si un imobil in orasul natal Kempele, din nordul Finlandei, pe care nu prea il foloseste si pe care voia sa il ofere migrantilor.

Opinia publica si mai multi politicieni l-au acuzat pe prim-ministru ca ii incurajeaza pe migranti sa vina in Finlanda cu astfel de declaratii. Tara Nordica a primi 32 de mii de refugiati anul trecut, aproape de zece ori mai mult fata de 2014. Aceasta a dus la mai multe miscari de strada.
 

prim-ministru Finlanda Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: The Guardian

Cosmarul prin care au trecut zeci de tinere, in Koln. Cazuri asemanatoare de agresiuni sexuale si in Elvetia si Finlanda

Cosmarul prin care au trecut zeci de tinere, in Koln. Cazuri asemanatoare de agresiuni sexuale si in Elvetia si Finlanda

india

Divorț inedit în India. O femeie a reclamat că soțul nu-i face o toaletă

Descoperire istorică în Pacific. Epava descoperită după 72 de ani

Moment de reculegere pe Camp Nou. Ce a apărut pe tricourile echipei Barcelona

igor dodon

Dodon denunţă ideea unirii cu România: Vom lupta dur. Nu rezistăm fără Rusia

Un distrugător american și un petrolier s-au ciocnit în larg. 10 marinari dispăruți

Actorul de comedie Jerry Lewis a murit la 91 de ani