Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Bilantul seismului din Ecuador a ajuns la 350 de morti si 1.500 de raniti. O localitate a fost distrusa in proportie de 90%

Embed:

Cel putin 350 de morti si 1500 de raniti. Este cel mai recent bilant, dar departe de a fi definitiv, dupa uriasul cutremur cu magnitudinea 7,8 care a lovit Ecuadorul sambata seara.

Bilantul victimelor este in crestere, iar oamenii se tem ca numarul ar putea ajunge la cifre si mai mari. Noul bilant a fost anuntat chiar de catre de Ministrul Securitatii, Cesar Navas.

Gasirea si salvarea supravietuitorilor este prioritara, a anuntat presedintele acestei tari din America Centrala.

Pana la venirea salvatorilor, localnicii au fost cei care au inceput sa scormoneasca printre daramaturi, in speranta ca vor gasi supravietuitori. Norocul le-a suras in mai multe randuri. La un moment dat au auzit strigatele unei femei, prinsa sub ruinele unui magazin din orasul Portoviejo devastat de seism.

Si un copil a mai avut zile. El a fost gasit, la cateva ore de la producerea cutremurului, printre resturile locuintei si a fost transportat in stare stabila la spital.

La Esmeralda, alta asezare de pe coasta Pacificului, 90% dintre locuinte au fost puse la pamant sau serios subrezite de cutremur.

cutremur Ecuador

La Pedernales, epicentrul seismului cu magnitudinea 7,8 - si centru turistic cu plajele sale la Pacific - autoritatile evalueaza numarul victimelor la 3-400. Zeci de hoteluri au fost distruse acolo.

cutremur Ecuador

Peste 14.000 de militari si politisti au fost mobilizati in zonele afectate. Echipe specializate de salvatori au fost trimise din Columbia, Mexic, Chile, America Centrala si Spania. De la Bruxelles a fost activat mecanismul european de protectia civila, pentru ajutoarea Ecuadorului. De asemenea, secretarul de stat american John Kerry a oferit sprijin din partea Statelor Unite.

cutremur Ecuador

Echipele de salvare au desfasurat duminica operatiuni de recuperare a eventualilor supravietuitori de sub daramaturi, in timp ce numerosi ecuadorieni si-au petrecut si noaptea de duminica spre luni sub cerul liber de teama unui nou seism sau a unor replici puternice.

cutremur Ecuador

Cutremurul, cel mai puternic cutremur de dupa 1979, a provocat importante daune materiale si a determinat guvernul sa declare starea de urgenta si sa desfasoare mii de soldati pentru a veni in ajutor sinistratilor si echipelor de salvare, potrivit DPA.

cutremur Ecuador

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 18 Aprilie 2016
  • cutremur Ecuador
  • cutremur Ecuador
  • cutremur Ecuador
  • cutremur Ecuador
  • cutremur Ecuador
  • cutremur Ecuador
  • cutremur ecuador
Citeste mai multe despre: Ecuador, cutremur, victime, decese, seism, copii, supravietuitori,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed