Presedintele Consiliului European: "Negocierile cu Marea Britanie pentru ramanerea in UE vor fi foarte, foarte dificile"

×
Codul embed a fost copiat

Negocierile cu Marea Britanie, care a prezentat o serie de exigente pentru ramanerea in UE, vor fi “foarte, foarte dificile”, a declarat joi presedintele Consiliului European, Donald Tusk, relateaza AFP si DPA.

“Trebuie sa spun ca va fi foarte dificil sa ajungem la un acord”, a spus presedintele Consiliului European in cadrul unei conferinte de presa organizate la finalul summitului UE de la La Valletta. “Este o parte foarte, foarte dificila”, a subliniat el, relateaza Agerpres.

“Vom face tot posibilul impreuna cu Comisia Europeana” pentru a derula aceste negocieri, dar “nu exista nicio garantie ca vom putea face acest lucru inainte de luna decembrie”.

Donald Tusk a adaugat ca el insusi si Jean-Claude Jucker, presedinte al Comisiei Europene, s-ar putea implica daca va fi necesar.

Jean-Claude Juncker a declarat in Malta ca de saptamana viitoare, executivul comunitar va sonda statele membre in privinta disponibilitatii lor de a accepta solicitarile Marii Britanii. Juncker a descris acest exercitiu ca pe o vizita la confesional, in conditiile in care “toate statele membre vor trebui sa vina si sa-si explice opiniile”.

Citește și
UE
Planul Uniunii Europene pentru a nu mai depinde de gazul rusesc. "Contractele de gaze nu trebuie folosite ca arme politice"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Comisia Europeana a anuntat deja in aceasta saptamana ca gaseste “foarte problematice” unele dintre conditiile puse de prim-ministrul David Cameron pentru a face campanie in favoarea mentinerii tarii sale in UE, in cadrul unui referendum prevazut sa aiba loc pana la finalul lui 2017.

Cameron a detaliat patru astfel de solicitari. El a cerut ca UE sa recunoasca ca este un club al mai multor monede si sa nu dezavantajeze statele nemembre ale zonei euro in deciziile sale.

De asemenea, el cere ca accentul sa fie pus pe competitivitatea pietei unice si sa se simplifice reglementarile in vigoare.

In plus, Cameron vrea ca tara sa fie scutita de obligatia de a se indrepta spre “spre o Uniune tot mai stransa” si a facut apel la o consolidare a puterii parlamentelor nationale.

In final, David Cameron solicita parghii pentru a putea controla mai bine imigratia cetatenilor UE, de exemplu prin suspendarea ajutoarelor sociale timp de patru ani
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Presedintele CE:
Presedintele CE: "Daca rusii inving in Siria, vom mai avea 3 milioane de refugiati". Cum a ajuns migratia o arma

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat marti ca o victorie in Siria a regimului al-Assad ar putea duce la un nou val de refugiati.

Planul Uniunii Europene pentru a nu mai depinde de gazul rusesc.
Planul Uniunii Europene pentru a nu mai depinde de gazul rusesc. "Contractele de gaze nu trebuie folosite ca arme politice"

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, la finalul primei zile a summitului UE de la Bruxelles, ca liderii statelor europene au convenit asupra crearii Uniunii Energetice, relateaza Mediafax.

Vladimir Putin planuia sa puna mana pe Ucraina inca din 2008. Cui i-a facut propunerea de a imparti tara in doua
Vladimir Putin planuia sa puna mana pe Ucraina inca din 2008. Cui i-a facut propunerea de a imparti tara in doua

Vladimir Putin i-a propus fostului premier polonez Donald Tusk in 2008, intr-o vizita la Moscova, ca cele doua tari sa imparta Ucraina intre ele, a declarat Presedintele Seimului (Camera inferioara a Parlamentului polonez) Radoslaw Sikorski.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.