Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Premierul Valls: Peste 600 de persoane au parasit Franta pentru a se alatura Statului Islamic. Cate dintre ele sunt femei

ISIS

Peste 600 de persoane au parasit Franta pentru a se alatura jihadistilor din Siria si Irak si alte 800 intentioneaza sa plece pentru a adera la gruparea Stat Islamic (SI), a anuntat duminica premierul francez Manuel Valls, potrivit Reuters.

''Suntem intr-o batalie pe teritoriul nostru. In fiecare zi urmarim retele, localizam celule, arestam indivizi. In prezent, 2029 de cetateni sau rezidenti francezi sunt implicati in retele jihadiste'', a spus Manuel Valls, intr-o intalnire cu sustinatori ai Partidului Socialist francez.

Dintre cele 609 persoane cu cetatenie franceza care au parasit Franta pentru a adera la Stat Islamic, 283 sunt femei si 18 minori. Circa 170 de francezi plecati pentru a se alatura jihadistilor au fost ucisi in Siria si Irak, iar 300 au revenit pe teritoriul francez.

In februarie anul trecut, la numai cateva saptamani dupa atacul terorist asupra redactiei saptamanalului Charlie Hebdo si luarea de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, premierul francez afirma ca existau 1.400 de cetateni francezi sau cu statut de rezident avand legaturi cu retelele jihadiste, 410 de francezi luptand la acea vreme in Siria si Irak alaturi de gruparea Stat Islamic si 80 fiind ucisi in confruntari armate
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 21 Martie 2016
Citeste mai multe despre: statul islamic, franta,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed