Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Premiera medicala in Elvetia. Doua surori siameze au fost separate cu succes la doar 8 zile de la nastere. Cum arata acum

operatie siameze Elvetia

Doua surori siameze de numai opt zile au fost despartite printr-o interventie chirurgicala efectuata in Elvetia, prima operatie de acest gen reusita la pacienti cu varsta atat de mica, informeaza duminica DPA si AFP.

Fetitele cantareau impreuna 2,2 kilograme si erau unite la nivelul pieptului, ficatului si inimii.

Separarea a fost efectuata la 10 decembrie, la Spitalul Universitar din Berna, intr-o operatie care a durat cinci ore. Echipa medicala a cuprins cinci chirurgi, sase anestezisti si doua asistente.

operatie siameze Elvetia
operatie siameze Elvetia

Maya si Lydia au venit pe lume la 2 decembrie la Berna, odata cu sora lor Kamilla, care era perfect sanatoasa. Nasterea tripletilor a fost prematura, cu doua luni inainte de termen.

Planul initial prevedea ca separarea copiilor siamezi sa aiba loc dupa cateva luni. Parintii si doctorii au luat insa decizia de a devansa operatia intrucat starea de sanatate a ambelor micute s-a deteriorat rapid in prima saptamana de viata, una suferind de hipertensiune si alta de hipotensiune.

operatie siameze Elvetia

Pe site-ul spitalului au fost publicate atat fotografii din timpul operatiei, cat si imagini video.

operatie siameze Elvetia
operatie siameze Elvetia

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 31 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: spital, siameze, operatie, premiera medicala, Elvetia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed