Avocat: Camerista pe care ar fi agresat-o seful FMI "nu e atragatoare"

Usa camerei 2806

Unul dintre cei mai puternici oameni din lume, seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, este acum in mijlocul unui cosmar. Asta dupa ce o camerista a hotelului de lux Sofitel, l-a acuzat de tentativa de viol. Iata evenimentele, pas cu pas.

UPDATE: Avocatii lui Strauss-Khan spun, in apararea clientului lor, ca menajera de la care a pornit totul "e prea putin atragatoare."

In acest moment toata lumea se intreaba insa cum arata femeia de 32 de ani care l-ar fi incitat pe seful FMI atat de tare incat acesta s-ar fi napustit asupra ei si ar fi vrut sa o violeze.

Deocamdata stim ca tanara este in stare de soc.

Iata cum s-au petrecut lucrurile in ziua respectiva

Citește și
Dominique Strauss Kahn
Fotografia soc. Directorul FMI incatusat, in drum spre inchisoare
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

New York, Hotel Sofitel, ora locala 13.00 (16.00 GMT), sambata. Cineva din conducerea hotelului trimite o angajata in camera 2806 pentru a o curata deoarece oaspetele parasise apartamentul. Imediat, responsabila de pe acel palier pleaca spre camera respectiva.

Este o femeie de 32 de ani, de origine africana. Lucreaza la Sofitel de multi timp si locuieste in cartierul Bronx, este casatorita si mama a unei fete de 16 ani. Colegii si cunostintele spun despre ea ca este foarte muncitoare si ca isi respecta meseria cu strictete, potrivit Associated Press.

Femeia ajunge in fata camerei respective si deschide usa cu cheia electronica. Intra. In apartament da nas in nas cu un om cu parul carunt, complet dezbracat. Camerista incearca sa iasa. Insa barbatul, care mai tarziu avea sa fie identificat drept directorul Fondului Monetar International, o prinde de mana si o arunca pe pat unde incearca sa o violeze.

Are loc o lupta si ea reuseste sa scape, dar pana sa ajunga la usa Strauss-Khan ar fi prins-o din nou si ar fi tarat-o in baie, unde ar fi obligat-o sa-i faca sex oral. In momentul in care barbatul a incercat sa ii rupa hainele cameristei, ea reuseste sa scape si sa iasa din camera. Alearga rapid pana la receptie si se plange colegilor ca cineva a incercat sa o violeze in camera 2806.

Este chemata politia, care ajunge la hotel in 30 de minute. Cand intra in camera, nu mai era nimeni acolo. Oamenii legii gasesc totusi un telefon mobil si cateva obiecte personale.

Potrivit unor martori, care au fost la hotel, Strauss-Kahn a chemat soferul personal si a plecat in graba spre aeroportul JFK, unde s-a imbarcat in prima cursa Air France spre Paris. "Strauss-Kahn era intr-o graba mare", isi aminteste Meier Mortem, un norvegian, director de vanzari, care se caza la hotel cand DSK pleca. "Parea suparat si stresat", spune el.

Un fapt care le-a atras atentia politistilor s-a petrecut in avion. Atunci cand oamenii legii au intrat in aeronava si s-au apropiat de directorul FMI, acesta nu a intrebat nici macar "Ce se intampla?", nu a fost surprins deloc de ce se petrecea. Nu a opus rezistenta atunci cand i s-au pus catusele.

Cautiune de doua milioane de dolari

DSK se afla in arestul politiei din New York si va fi dus in fata unui tribunal, astazi. New York Post scrie ca procurorii americani propun o cautiune de pana la doua milioane de dolari pentru eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn. In plus, s-ar putea sa fie impusa si purtarea de catre oficial a unei bratari electronice de localizare, pentru a nu putea fugi din Statele Unite.

Pasaportul lui Strauss-Kahn deja a fost confiscat.

"Preocuparea procurorilor este ca nu exista un acord de extradare cu Franta, iar acest tip ar putea fi un nou Polanski", afirma o sursa judiciara new-yorkeza referindu-se la regizorul Roman Polanski.

Efecte economice si teorii ale conspiratiei in cazul arestarii sefului FMI, astazi, in Stirile ProTV de la ora 19:00

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
"Cimpanzeul in calduri". Marturia unei jurnaliste agresate de seful FMI

"Am sfarsit prin a ne bate, ne-am batut pe jos, l-am lovit cu piciorul, el mi-a desfacut sutienul, a incercat sa imi scoata blugii". Este declaratia jurnalistei Tristane Banon care a povestit intr-un interviu despre "experienta" ei cu seful FMI.

Fotografia soc. Directorul FMI incatusat, in drum spre inchisoare
Fotografia soc. Directorul FMI incatusat, in drum spre inchisoare

Imagini incredibile la New York. Azi noapte, directorul general al FMI, adica unul dintre cei mai puternici oameni din lume, a fost dus, incatusat, si in vazul lumii intregi, spre o inchisoare americana.

Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu
Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu

Anne Sinclair, sotia directorului FMI Dominique Strauss-Kahn, arestat si inculpat la New York pentru agresiune sexuala, a declarat ca nu crede "nici o secunda acuzatiile" aduse impotriva sotului ei si nu se indoieste de nevinovatia lui, relateaza AFP.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.