Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Poluarea dintr-un oras din Rusia, "curatata" de Vladimir Putin printr-o simpla vizita. Ce au facut noaptea autoritatile

poluare Krasnoiarsk

Scandal in Rusia, dupa ce bloggerii au descoperit ca un oras din Siberia a fost “albit” pentru vizita lui Putin.

Krasnoiarsk, unul dintre cele mai poluate orase ale Federatiei Ruse, poreclit “gaura neagra” s-a curatat subit cu prilejul vizitei presedintelui Vladimir Putin. Fara nicio explicatie din partea autoritatilor, care ani de zile nu au facut nimic, norul de smog de deasupra localitatii s-a disipat iar zapada a parut mai alba – lucru remarcat de localnici, care au postat imagini in retelele sociale.

De-a lungul timpului, oficialii din Krasnoirask nu au reusit sa stopeze poluarea, desi oamenii din oras spun ca totul porneste de la fabricile de la marginea orasului, care ard deseurile. Guvernatorul regiunii a dat insa vina pe fumul de la sobele folosite de localnici si i-a rugat sa le opreasca, desi temperaturile au atins si -20 de grade Celsius, iar sotia sa a spus ca de vina sunt “gandurile negre ale oamenilor”.

Cerul si zapada s-au curatat insa subit in timpul vizitei liderului de la Kremlin, lucru atribuit de autoritati puterilor lui Putin. Explicatia pare insa mai simpla: mai multi localnici au fotografiat camioane aducand zapada curata din afara orasului si imprastiind-o pe strazi.

 

 

Fabricile ar fi fost si ele oprite cateva zile, ceea ce a dus la reducerea stratului de smog. Oamenii spun ca un fenomen identic a avut loc anul trecut, cu ocazia vizitei premierului Medevedev in Krasnoiarsk.

 

Sursa: The Moscow Times, Data publicarii: 2 Martie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed