Politico, inainte de audierea care ar putea duce la destituirea presedintelui SUA: Ce a omis Trump sa spuna la Bruxelles

×
Codul embed a fost copiat

In ajunul unei audieri cruciale care ar putea conduce la destituirea lui Donald Trump pentru obstructionarea justitiei, presa americana alimenteaza o noua controversa.

Revista Politico dezvaluie ca luna trecuta, la Bruxelles, Trump a sarit deliberat peste un paragraf din discursul sau: cel despre solidaritatea dintre statele membre.

In discursul rostit luna trecuta in Bruxelles, Trump a mustrat din nou statele membre NATO pentru neplata contributiilor. Fetele aliatilor europeni spuneau atunci totul despre ce gandeau.

Trump n-a scos insa nici un cuvant despre faimosul Articol 5, care garanteaza solidaritatea cu un stat membru aflat in primejdie.

Omisiunea a fost cu atat mai frapanta cu cat Trump vorbea la dezvelirea unui monument dedicat victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001. Atunci a fost singura data cand a fost activat Articolul 5.

Citește și
Sadiq Khan
Trump il ataca pe primarul Londrei pe Twitter. "7 morti si 48 de raniti, iar el spune ca nu sunt motive de ingrijorare"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Nicholas Burns Former, ambasador american la NATO: "N-am avut niciodata un presedinte american atat de slab si fara respect fata de marile institutii care ne-au legat de Europa in ultimii 70 de ani, NATO si UE."

Potrivit revistei Politico, in textul discursului pregatit de consilierii presedintelui figura un paragraf despre angajamentul american fata de aliati. Nu se stie de ce a sarit presedintele peste randurile cu pricina. Dar multi nu ezita sa puna asta in legatura cu relatiile tulburi ale administratiei cu Moscova.

Acest dosar se apropie de un punct de cotitura odata cu audierea in Congres, programata pentru joi, a fostului director al FBI James Comey.

Potrivit presei americane, Trump i-ar fi cerut lui Comey sa musamalizeze ancheta cu privire la contactele fostului sau consilier pe probleme de securitate, Michael Flyyn, cu oficialii rusi.

Joi va fi, asadar, cuvantul presedintelui impotriva cuvantului lui Comey.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Trump sugereaza ca se afla in spatele deciziei tarilor arabe de a izola Qatar-ul:
Trump sugereaza ca se afla in spatele deciziei tarilor arabe de a izola Qatar-ul: "E inceputul sfarsitului pentru terorism"

Donald Trump a lasat de inteles intr-o serie de mesaje publicate pe Twitter ca s-ar afla in spatele deciziei tarilor arabe de a izola Qatar-ul.

Trump il ataca pe primarul Londrei pe Twitter.
Trump il ataca pe primarul Londrei pe Twitter. "7 morti si 48 de raniti, iar el spune ca nu sunt motive de ingrijorare"

Donald Trump l-a atacat duminica pe primarul Londrei Sadiq Khan, pe care l-a acuzat ca nu ia in serios amenintarea terorista, la o zi dupa atentatul din centrul capitalei britanice, relateaza AFP.

Mesajul liderilor lumii dupa atacurile din Londra. Merkel:
Mesajul liderilor lumii dupa atacurile din Londra. Merkel: "Vom actiona ferm si decisiv alaturi de Marea Britanie"

Presedintele Donald Trump a scris pe Twitter, sambata noaptea, la scurt timp dupa ce s-au produs cele trei incidente din Londra ca Statele Unite vor sprijini Marea Britanie daca va fi nevoie.

Decizia luata de China si Rusia dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris. Merkel:
Decizia luata de China si Rusia dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris. Merkel: "Este regretabil si sunt retinuta"

Donald Trump a anuntat joi seara ca SUA se retrag din ''Acordul pentru protejarea Climei'' de la Paris. Documentul, semnat de Barack Obama si de alti 194 de presedinti de stat, este menit sa reduca efectele emisiilor de gaze.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.