Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Peste 90 de case distruse de un incendiu de necontrolat in Australia. Strazile, maturate de flacari violente

Embed:

Un imens incendiu de vegetatie a distrus aproape in intregime o mica asezare din vestul Australiei. Aproape 100 de case au fost distruse si cel putin 3 oameni sunt de negasit, au anuntat autoritatile.

Dupa ce a mistuit peste 58.000 de hectare de vegetatie, incendiul a cuprins si o mare parte din asezarea Yarloop, la 110 km sud de Perth. Localnicii au fost evacuati. Dar cateva persoane sunt date disparute, spun autoritatile.

Wayne Gregson, seful serviciilor de urgente, a declarat intr-o conferinta de presa ca pierderile sunt "catastrofale". "Am pierdut 95 de case, precum si constructii din oras care includ printre altele si monumente istorice".

Barbatul a mentionat ca pe lista pierderilor se afla si scoala locala, posta, magazinele si statia de pompieri.

"In continuare incendiul nu este sub control. La Yarloop am pierdut cel putin 95 de case, numeroase anexe si ateliere, dar si cateva cladiri istorice".

Sute de pompieri au incercat zadarnic sa stavileasca extinderea flacarilor, care uneori au atins chiar si 50 de metri inaltime.

Guvernatorul provinciei a facut apel pentru mobilizarea unor resurse din intreaga tara. Astfel numarul autospecialelor folosite in lupta cu incendiu va trece de 150. Li se adauga mai multe avioane - asa-numite bombardiere cu apa.

Imaginile publicate de localnici pe Twitter au surprins intensitatea flacarilor care le-a distrus orasul.

 

 

Sursa: Guardian, Data publicarii: 8 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Australia, Perth, incendiu, flacari, case distruse,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed