Parlamentarii moldoveni au boicotat votarea noului guvern. Premierul desemnat Ion Sturza: Absenta deputatilor a fost regizata

Ultimul update: Joi 07 Ianuarie 2016 07:01
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2016 15:15
Categorie: Internaţional
ion sturza moldova

Sedinta de luni parlamentului de la Chisinau, in cadrul careia urma sa fie supusa la vot echipa guvernamentala a premierului desemnat Ion Sturza, nu a mai avut loc din lipsa de cvorum.

La sedinta s-au prezentat doar 47 de parlamentari din cei 101 de membri ai legislativului. Au boicotat sedinţa deputatii PSRM, comunistii, dar si sase deputati de la PD, precum si trei de la PL.

Presedintele parlamentului, Andrian Candu, a anuntat ca, in aceste conditii, seful statului urmeaza sa consulte din nou fractiunile parlamentare si sa nominalizeze un nou candidat pentru functia de premier, relateaza Agerpres.

Presa de la Chisinau a scris anterior ca sansele pentru ca deputatii sa aprobe echipa guvernamentala a lui Ion Sturza sunt destul de mici, in conditiile in care acesta nu a reusit sa-si asigure cele 51 de voturi necesare pentru investirea cabinetului sau.

De amintit ca presedintele Nicolae Timofti l-a desemnat la 21 decembrie pe Ion Sturza, om de afaceri si fost premier in anul 1999, drept candidat la functia de prim-ministru, fara a exista o majoritate parlamentara care sa-si asume investirea guvernului propus de acesta.

In cazul in care esecul se repeta si dupa nominalizarea de catre presedintele Nicolae Timofti a unui nou candidat pentru postul de premier, seful statului este obligat sa decida dizolvarea legislativului si sa convoace alegeri anticipate.

"Absenta unor deputati din PD a fost regizata. Am vazut in direct cine și ce pozitie are vizavi de un proces privind votarea unui Guvern pro-european. Voi avea acum o intalnire cu domnul Timofti unde simbolic spus voi intoarce mandatul domnului Timofti. Eu am mizat ca va fi cvorum. Am considerat ca deputatii trebuie sa-șsi indeplineasca funtiile. Va promit ca discursul meu care urma sa fie spus in Parlament va fi public. Am o intalnire cu domnul presedinte, dupa care imi voi continua viata de cetatean", a declarat Ion Sturza dupa boicotul din Parlament, potrivit Unimedia.

ion sturza moldova Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Prapad pe DN1 provocat de un sofer incepator. Cum s-a produs accidentul in urma caruia sase oameni au fost raniti

Prapad pe DN1 provocat de un sofer incepator. Cum s-a produs accidentul in urma caruia sase oameni au fost raniti

italian

Un italian a murit în atacul de pe Rambla în fața soției și copiilor săi

Stare de urgenţă în Portugalia din cauza incendiilor masive

Momentul în care un suspect este ucis după al doilea atac terorist din Spania

julia monaco

Tânăra care a supraviețuit în 3 atacuri teroriste în 3 luni. Mărturia turistei

Cum a fost pus la cale atentatul din Barcelona. Mesajul adolescentului suspect

Atac în Finlanda. Doi morți și 6 răniți de un atacator care i-a înjunghiat pe stradă