Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Parlamentarii moldoveni au boicotat votarea noului guvern. Premierul desemnat Ion Sturza: Absenta deputatilor a fost regizata

ion sturza moldova

Sedinta de luni parlamentului de la Chisinau, in cadrul careia urma sa fie supusa la vot echipa guvernamentala a premierului desemnat Ion Sturza, nu a mai avut loc din lipsa de cvorum.

La sedinta s-au prezentat doar 47 de parlamentari din cei 101 de membri ai legislativului. Au boicotat sedinţa deputatii PSRM, comunistii, dar si sase deputati de la PD, precum si trei de la PL.

Presedintele parlamentului, Andrian Candu, a anuntat ca, in aceste conditii, seful statului urmeaza sa consulte din nou fractiunile parlamentare si sa nominalizeze un nou candidat pentru functia de premier, relateaza Agerpres.

Presa de la Chisinau a scris anterior ca sansele pentru ca deputatii sa aprobe echipa guvernamentala a lui Ion Sturza sunt destul de mici, in conditiile in care acesta nu a reusit sa-si asigure cele 51 de voturi necesare pentru investirea cabinetului sau.

De amintit ca presedintele Nicolae Timofti l-a desemnat la 21 decembrie pe Ion Sturza, om de afaceri si fost premier in anul 1999, drept candidat la functia de prim-ministru, fara a exista o majoritate parlamentara care sa-si asume investirea guvernului propus de acesta.

In cazul in care esecul se repeta si dupa nominalizarea de catre presedintele Nicolae Timofti a unui nou candidat pentru postul de premier, seful statului este obligat sa decida dizolvarea legislativului si sa convoace alegeri anticipate.

"Absenta unor deputati din PD a fost regizata. Am vazut in direct cine și ce pozitie are vizavi de un proces privind votarea unui Guvern pro-european. Voi avea acum o intalnire cu domnul Timofti unde simbolic spus voi intoarce mandatul domnului Timofti. Eu am mizat ca va fi cvorum. Am considerat ca deputatii trebuie sa-șsi indeplineasca funtiile. Va promit ca discursul meu care urma sa fie spus in Parlament va fi public. Am o intalnire cu domnul presedinte, dupa care imi voi continua viata de cetatean", a declarat Ion Sturza dupa boicotul din Parlament, potrivit Unimedia.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 4 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Ion Sturza, parlament, guvern, Republica Moldova, Chisinau,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed