Parada de 9 mai, in Transnistria. Vicepremierul rus Rogozin a fost nevoit sa ocoleasca Ucraina pentru a ajunge la Tiraspol

Dmitri Rogozin

Peste 2.000 de militari au defilat, vineri, la Tiraspol, intr-una dintre cele mai grandioase parade de Ziua Victoriei, la care a participat si vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Kremlinului pentru Transnistria, relateaza PRO TV Chisinau.

Dmitri Rogozin nu a sustinut niciun discurs la parada de la Tiraspol. In schimb, reprezentantii autoritatilor separatiste transnistrene au multumit veteranilor, dar si Federatiei Ruse pentru sustinere.

"Aceasta zi simbolizeaza un mare act eroic pe care l-a realizat poporul sovietic in lupta pentru libertate si independenta. Onoram prin recunostinta profunda generatia invingatorilor si le aducem omagiu veteranilor nostri", a declarat liderul regimului de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk.

El a multumit reprezentantilor delegatiei ruse pentru participarea Federatiei Ruse la "operatiunile de mentinere a pacii" de pe Nistru.

Rogozin a declarat pe Twitter ca Ucraina nu a permis tranzitul avionului sau prin spatiul aerian ucrainean, astfel ca aeronava a trecut prin spatiul aerian al Romaniei pentru a ajunge in Republica Moldova.

Citește și
Dimitri Rogozin cu o pusca de asalt in mana
O simpla postare pe Twitter poate schimba politica Republicii Moldova. Vicepremierul rus face diplomatie online
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Se pare ca vom merge la Chisinau prin Bulgaria si Romania, zborul va dura 4-5 ore. Ucraina nu ne-a permis trecerea prin spatiul sau aerian", a transmis Dmitri Rogozin prin Twitter.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a aterizat pe aeroportul din Chisinau, dupa care s-a deplasat la Tiraspol, pentru a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Kremlinul comenteaza ultima editie
Kremlinul comenteaza ultima editie "Dupa 20 de ani". Ziua Europei, comparata de vicepremierul rus cu o "parada gay"

Unul dintre cei mai inalti oficiali de la Kremlin a raspuns la afirmatiile facute in editia de duminica a emisiunii "Dupa 20 de ani". Comentariile sale sunt extrem de critice la adresa pro-europenilor de peste Prut

O simpla postare pe Twitter poate schimba politica Republicii Moldova. Vicepremierul rus face diplomatie online
O simpla postare pe Twitter poate schimba politica Republicii Moldova. Vicepremierul rus face diplomatie online

Un anunt facut pe retelele sociale de vicepremierul rus Dimitri Rogozin ar putea pune Republica Moldova intr-o situatie extrem de jenanta. Inaltul oficial vrea sa mearga la Tiraspol, doar ca momentan nu are cum.

Dupa
Dupa "cucerirea" Crimeii, Rusia isi indreapta atentia catre Transnistria. Oficiali rusi vor da consultanta pentru Tiraspol

Guvernul rus va discuta, joi, intr-o reuniune, despre blocada impusa in prezent Transnistriei de Ucraina, a declarat, marti, vicepremierul Dmitri Rogozin, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.