Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Pakistanul a retinut peste 5.200 de persoane dupa atentatul soldat cu cel putin 73 de morti. Cati dintre ei au fost eliberati

Pakistan

Autoritatile pakistaneze au retinut peste 5.200 de militanti suspecti in cele doua zile de la atentatul sinucigas care a vizat un parc aglomerat din Lahore in ziua de Pasti provocand moartea a cel putin 73 de persoane, a declarat marti un ministru.

Anchetatorii i-au eliberat ulterior pe toti cu exceptia a 216 suspecti, in cazul carora investigatiile continua, a declarat Rana Sanaullah, ministru al justitiei din provincia Punjab din partidul la putere al prim-ministrului Nawaz Sharif.

El a declarat ca raidurile au fost efectuate de politisti, agenti antiterorism si de informatii si au confirmat ca armata si fortele paramilitare vor fi folosite si in viitoarele operatiuni.

'Aceasta operatiune va include toate agentiile de aplicare a legii', a spus Sanaullah.

Jamaat-ul-Ahrar, o grupare desprinsa din miscarea talibana din Pakistan, a revendicat atacul si l-a motivat prin intentia de a-i lovi pe crestinii care sarbatoreau Pastele si a amenintat cu noi atentate.

Cel putin 30 de copii se numara printre cei morti, potrivit sefului administratiei din Lahore, Mohamed Usman. Aproximativ 350 de persoane au fost de asemenea ranite.

Premierul Nawaz Sharif a cerut autoritatilor sa accelereze ofensiva impotriva militantilor islamisti, care au legaturi cu reteaua terorista Al-Qaeda.

"Vreau o coordonare proactiva intre institutiile de aplicare a legii si agentiile de informatii", a spus el luni.

"Teroristii ne-au omorat copiii - fiii si fiicele - si, cu voia lui Dumnezeu, ii vom elimina", a adaugat premierul.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Martie 2016
Citeste mai multe despre: atentat, Pakistan, talibani,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed