Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Orasul unde s-a inregistrat cea mai mare temperatura din istoria tarii: 51 de grade Celsius. A fost emisa ALERTA

canicula India

Un nou record de caldura a fost inregistrat joi, in India, cu 51°C intr-un oras din nordul tarii, a anuntat vineri serviciul meteo din aceasta tara, citat de AFP.

Aceasta valoare de temperatura record a fost inregistrata in orasul Phalodi, din statul desertic Rajasthan, la aproximativ 600 de kilometri vest de New Delhi. Recordul anterior dateaza din 1956, atunci cand termometrele au indicat o temperatura de 50,6 °C, relateaza Agerpres.

Situatia este atat de disperata incat au fost raportate mai multe cazuri de fermieri care s-au sinucis, deoarece nu mai puteau suporta caldura.

"Ieri a fost inregistrata cea mai tare temperatura atinsa vreodata in aceasta tara, de 51°C, la Phalodi", a declarat B.P. Yadav, responsabil al Departamentului de Meteorologie din India, pentru AFP.

Temperaturile depasesc in mod constant 40°C in nordul Indiei in lunile mai si iunie, cele mai calduroase luni ale anului, insa ajung rareori la 50° C.

Serviciul meteorologic a emis o alerta din cauza "valului puternic de caldura" care va continua sa afecteze nordul si vestul Indiei in timpul weekendului. Alerta este declansata atunci cand temperatura maxima ajunge la 45°C sau depaseste cu 5°C media anilor anteriori in aceeasi zona, aminteste AFP.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 20 Mai 2016
Citeste mai multe despre: India, temperatura, record, 50 de grade Celsius,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed