Ads by INTERNET PROTV

Orasul care s-a transformat intr-un taram de basm "inghetat". Mii de turisti vin sa admire sculpturile de gheata

Embed:

Festivalul Ghetii transforma, de marti, un oras din nord-estul Chinei intr-un loc de poveste. Mii de vizitatori sunt asteptati sa admire constructii impresionante din gheata si sculpturi delicate ca de clestar.

Echipe de artisti din toata lumea au inceput sa lucreze inca de la inceputul lunii trecute, ca sa dea viata acestui taram desprins parca din basme.

Orasul de gheata de la Harbin devine cu adevarat fascinant dupa lasarea intunericului, atunci cand sculpturile sunt invaluite de lumini colorate. Turistii pot admira castele uriase, turnuri si multe alte constructii, nascute din imaginatia artistilor invitati sa participe la editia de anul acesta. Sculptorii au trudit pana in ultima clipa pentru ca totul sa fie perfect in ziua deschiderii. De cea multa atentie a avut nevoie "piesa" centrala din orasul de clestar.

Wang Zengyu, organizator: "Am avut nevoie de 13 zile pentru a termina cladirea centrala. Este vorba de o constructie speciala pentru care am folosit in premiera idei de design si tehnologii noi."

180 de mii de tone de gheata au fost aduse dintr-un rau, aflat in apropiere. Sloiurile imense au fost taiate in bucati mici, si amplasate in locul dorit cu ajutorul unui stivuitor. Apoi, au intrat in scena sculptorii, care au transformat gheata in flori delicate sau in personaje de poveste.

Wang Zengyu, organizator: "Scopul nostru este sa transformam festivalul intr-un eveniment de renume mondial, care sa includa expozitii de sculpturi, intreceri sportive si tehnologii inovatoare."

Pregatirile pentru Festivalul de Gheata de la Harbin incep cand temperaturile coboara sub minus 20 de grade Celsius, iar apele raului Song-hua sunt sloi. Evenimentul se incheie anul acesta peste fix o luna, in data de 5 februarie. Potrivit organizatorilor, peste un milion si jumatate de persoane - chinezi, dar si turisti straini - vor vizita lumea de clestar.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: festival, gheata, zapada, iarna, China,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed