Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Orasul care este obligat sa tina bradul de Craciun pana in februarie. "Le recomand oamenilor sa nu se apropie de el"

brad in mijlocul unui oras

Primaria din Paddock Wood, un orasel din sud-estul Angliei, nu poate da jos nici acum bradul de Craciun din motive ecologice.
 

Atunci cand lucratorii de la primarie s-au apucat sa dea jos decoratiunile de Craciun din brad au observat ca printre crengi si-a facut cuib un porumbel. Pasarea, simtindu-se in siguranta, si-a si depus ouale.

Un reprezentant al bisericii, care s-a ocupat de aranjarea bradului, a declarat ca din cauza protectiei de care se bucura aceasta specie de pasari, bradul va trebui sa ramana in piata orasului pana cand puii se vor dezvolta suficient, adica pana la jumatatea lunii februarie. „Le recomand oamenilor sa nu se apropie prea mult de copac si sa lase porumbelul in pace” a mai spus acesta.

Martin Coath, presedintele Societatii Ornitologice din Kent, a declacat ca porumbeii din aceasta specie sunt blanzi si se adapteaza usor mediilor urbane. „ Felul in care a fost rezolvata aceasta situatie denota grija pentru pasari si mediu”.

Porumbeii cu guler, denumiti asa dupa banda neagra pe care o au in jurul gatului, sunt una dintre cele mai raspandite specii de pasari din Marea Britanie. Au penajul maro deschis si traiesc predominant in sate. Conform legii britanice este interzis sa distrugi cuiburile pasarilor salbatice. Pedeapsa pentru aceasta agresiune este de sase luni de inchisoare si o amenda de cinci mii de lire.
 

 

Sursa: / Kent Online, Data publicarii: 18 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: brad, Craciun, Kent, protectie, porumbei, pasari,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed