Oncolog de la Harvard: Steve Jobs s-a bagat singur in pamant cu "ajutorul" medicinei alternative

Steve Jobs

Steve Jobs avea o forma medie de cancer, una care nu este fatala de regula. Se pare insa ca si-a grabit moartea recurgand la tratamente neconventionale, sustine un cercetator de la Harvard Medical School.

"Vreau sa spunem lucrurilor pe nume: Steve Jobs a ales de buna voie sa urmeze un tratament alternativ si abia in ceasul al 12-lea el s-a intors spre medicina alopata. Atunci nu mai era nimic de facut," scrie Ramzi Amri intr-o scrisoare extrem de detaliata postata pe Quora, un forum popular printre executivii din Silicon Valley.

"Avand in vedere circumstantele, mi se pare normal sa presupunem ca alegerea domnului Jobs pentru medicina alternativa l-a dus mult prea repede la o moarte neasteptata", spune cercetatorul, care isi bazeaza opiniile pe studiile pe care le-a facut in ultimii ani asupra diverselor forme de cancer.

Iata povestea vietii lui Steve Jobs

Despre Steve Jobs s-au scris foarte multe lucruri in ultimii 30 de ani, de cand si-a facut simtita prezenta pe piata tehnologiei informatiilor, asa ca nu este de mirare ca acum exista nu numai articole, ci si carti sau chiar website-uri: All about Steve Jobs.

Citește și
Steve Jobs
Cauza mortii lui Steve Jobs. Ce scrie in certificatul de deces
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Nasterea lui Steve Jobs a fost una ... neconventionala. A fost copilul ilegitim al cuplului format din Joanne Schieble si Abdulfattah "John" Jandali (de origine siriana) - studenti de 23 de ani la Universitatea din Wisconsin.

La cateva luni de la nasterea sa, cei doi tineri s-au casatorit si au avut inca un copil, Mona, pe care l-au pastrat. Steve, in schimb, a fost adoptat de Paul si Clara Jobs, care traiau in Mountain View, acolo unde urma sa se nasca o alta legenda: Apple.

Dupa absolvire, Jobs s-a dus la colegiul din Portland, Oregon, unde a stat doar un trimestru, nefiind capabil sa tina pasul cu standardele rigide ale scolii. In schimb, s-a concentrat pe activitatea unui club mic, format din doar cativa omeni, care se numea Homebrew Computer Club. De asemenea, si-a luat o slujba la compania de jocuri video Atari, iar cu banii obtinuti a calatorit in India. S-a intors complet schimbat de acolo. Si-a ras barba si a trecut la budism. A fost perioada lui "hippy", dupa cum ii placea chiar lui sa spuna.
Apple

Doi ani mai tarziu, combinatia uluitoare dintre filosofia multiculturala si pasiunea vizionara pentru tehnologie a dus la formarea companiei Apple Computer.

Si, in timp ce Apple "crestea intr-un an cat altii in zece", istoria parea sa se repete in viata lui Steve Jobs. Exact la varsta de 23 de ani, la fel ca parintii sai biologici, el a avut un copil nelegitim, Lisa, cu fosta sa iubita Chrisann Brennan. Avand deja milioane de dolari in conturile sale bancare, Steve Jobs a declarat la tribunal ca nu putea fi tatal Lisei, deoarece este "infertil".

In cele din urma a recunoscut paternitatea Lisei si s-a casatorit cu Laurene Powell, cu care are trei copii. Nunta din 1991 a fost oficiata de calugarul budist Kobun Chino.

In timp ce generatia a III-a a computerelor Apple bombardau deja piata mondiala, Steve Jobs punea la cale un nou proiect. Acesta se numea Lisa, dupa numele fiicei sale, si a "spart" piata la momentul respectiv datorita tehnicii revolutionare a interfatei video folosite.

Cu toate acestea, Steve Jobs este repede dat afara de la proiectul Lisa, deoarece era considerat un "manager prea temperamental". Extrem de furios, el hotaraste sa se razbune lansand un alt proiect, pe nume MacIntosh, la care lucra inca din 1979. Acest computer reuseste in scurt timp sa canibalizeze vanzarile Lisei, deoarece avea la baza un concept de folosinta "la fel de simplu ca un prajitor de paine".
Steve Jobs

Ba mai mult, Steve Jobs a recrutat tinere talente in inginerie computerizata, iar in scurt timp MacIntosh a amenintat vanzarile Apple, deoarece Lisa nu mai era un produs cautat. In ianuarie 1984, MacIntosh era in plina glorie, iar John Sculley, CEO la Apple, nu era deloc fericit.

Dupa o sedinta de board esuata la mijlocul anului 1985, Sculley anunta ca, impreuna cu board-ul director, a decis sa-i ofere o alta functie lui Steve Jobs. El urma sa nu mai detina nicio functie manageriala si sa devina un presedinte onorific.

Bineinteles, Steve a fost socat. Apple era viata sa si tocmai fusese dat afara. Asa ca a inceput sa calatoreasca prin lume, cautand noi oportunitati de a-si folosi energia. Asa ca, in a doua jumatate a anului 1985 a facut cunostiinta cu o echipa mica de experti in grafica de computer, pe care George Lucas incerca sa o vanda.

Steve a cumparat-o pentru 10 milioane de dolari, iar in septembrie 1985 a anuntat ca lanseaza un nou proiect, NeXT, care avea drept scop constructia de computere avansate pentru cei cu educatie inalta si pentru cercetarea stiintifica.
Steve Jobs

De asemenea, a cooptat mai multi membri de la Mac, iar Apple ... a amenintat ca il da in judecata. Atunci, Steve si-a vandut aproape toate actiunile pe care le mai avea la Apple.

NeXT a inceput productia in 1986, iar Apple a renuntat la proces. Steve avea planuri mari: voia cel mai bun hardware, cu cel mai bun software din lume.

In 1996, noul CEO al Apple era Gil Amelio, care cauta un nou software pentru inlocuirea batranului MAC OS. Asa ca a cumparat NeXT cu 400 de milioane de dolari, iar Steve Jobs era din noua "acasa".

Iar cand Amelio a anuntat in 1997 ca Apple a avut pierderi de 700 de milioane de dolari, bord-ul director a decis ca este vremea pentru un nou CEO: Steve Jobs.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Omul care a creat cea mai vizualizata imagine a lunii traieste un cosmar
Omul care a creat cea mai vizualizata imagine a lunii traieste un cosmar

Logo-ul Apple cu silueta lui Steve Jobs a facut imediat turul internetului, dar pentru creatorul imaginii, situatia a trecut rapid de la extaz la agonie.

Cauza mortii lui Steve Jobs. Ce scrie in certificatul de deces
Cauza mortii lui Steve Jobs. Ce scrie in certificatul de deces

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a murit din cauza unui stop respirator provocat de evolutia cancerului pancreatic de care suferea de mai multi ani, se precizeaza in certificatul de deces.

Steve Jobs a murit. Vizionarul de la Apple a pierdut lupta cu cancerul, la 56 de ani
Steve Jobs a murit. Vizionarul de la Apple a pierdut lupta cu cancerul, la 56 de ani

Steve Jobs a pierdut lupta cu cancerul si a murit miercuri noapte. Decesul lui a fost anuntat printr-un comunicat al companiei Apple.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.