Seismul din Italia s-a soldat cu 278 morti! Cinci sunt romani

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Cutremurul care s-a produs luni in centrul Italiei s-a soldat cu cel putin 278 de morti, ale caror cadavre au fost depuse la morga din L'Aquila, in centrul zonei sinistrate, a anuntat agentia ANSA.

Mai mult, intre 20 si 30 de persoane sunt in continuare date disparute, iar numarul ranitilor este de 1.170, dintre care 179 se afla in stare grava. Numarul sinistratilor este estimat la 28.000.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat ca cinci romani si-au pierdut viata in Italia.

Trei dintre ei, mama, tata si copil, traiau in San Demetrio. Au fost scosi morti de sub daramaturi.

O alta romanca ce si-a pierdut viata in devastatorul seism este Adriana Enasoiu, de loc din Segarcea, Oltenia. Lucra de doi ani ca ingrijitoare in orasul L'Aquila. Martorii povestesc ca a incercat s-o salveze pe batrana pentru care muncea, dar au murit impreuna strivite sub un zid..

Citește și
cutremur
Preot roman din Italia: Aici e un cutremur la fiecare 15 minute!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Despre cea de-a cincea victima de origine romana se stie doar ca este un copil.

Si printre raniti sunt romani: jurnalistii italieni au fost impresionati de cazul unei romance care l-a scos pe sotul sau de sub daramaturi cu mainile goale.

Bilantul cutremurului nu este inca definitiv, numarul victimelor scoase de sub daramaturi fiind in crestere.

L'Aquila, orasul ravasit de cutremur, este acum unul fantoma. Cele 30 de secunde de iad, care s-au declansat luni noaptea la ora 3 si 32 de minute, au lasat in urma sute de familii indoliate.

Satul San Demetrio, unde s-a aflat epicentrul, practic nu mai exista. Decat ca un morman de daramaturi de la un capat la altul.

In zona dezastrului, peste 5.000 de oameni au muncit toata noaptea, sapand chiar si cu mainile goale printre daramaturi in speranta ca vor mai gasi un suflet in viata.

In toata regiunea Abruzzo, peste 15.000 de cladiri au fost culcate la pamant de cutremur si 26 de orase au fost grav afectate. Seismul, urmat de 200 de replici, s-a simtit si la Roma, unde istoricii au anuntat ca miscarea telurica a provocat crapaturi adanci in zidurile faimoaselor terme ale lui Caracalla.

Cutremur puternic langa Roma, in Italia!

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cutremur puternic langa Roma, in Italia! Peste 150 de morti!
Cutremur puternic langa Roma, in Italia! Peste 150 de morti!

Dezastru in centrul Italiei, dupa un seism devastator care a zguduit duminica noapte oraselul Aquila, din regiunea muntoasa Abruzzo.

Preot roman din Italia: Aici e un cutremur la fiecare 15 minute!
Preot roman din Italia: Aici e un cutremur la fiecare 15 minute!

De aproape doua saptamani, cutremurele se tin lant in orasul L'Aquila, dar cel de la ora 3.30 a fost ingrozitor, multe cladiri au cazut, un bloc de patru etaje este fisurat de sus pana jos, iar la fiecare 15 minute este un alt seism.

A prezis cutremurul din Italia, dar a fost numit de autoritati
A prezis cutremurul din Italia, dar a fost numit de autoritati "imbecil"

Giampaolo Giuliani, cercetator la Institutul de Fizica Nucleara din Italia (INFN), a sustinut ca a identificat un gaz, Radon, care este eliberat de crusta pamantului inainte de un cutremur.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.