Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Noua strategie militara a Rusiei vede NATO ca pe "o amenintare la siguranta nationala": "S-au apropiat prea mult de granita"

Rusia si Nato - Shutterstock

Presedintele rus Vladimir Putin a prezentat o noua strategie de aparare a tarii, trasata pe "amenintarea" pusa de NATO asupra Rusiei, relateaza CNN.

Documentul, redactat "in sprijinul interesului national si al prioritatilor strategice" pe 2016 pentru Rusia si semnat de Putin, stabileste o pozitie ostila a tarii fata de fortele NATO. Relatia dintre Alianta Nord-Atlantica si Rusia s-a deteriorat in ultimul an, pe seama crizei din Ucraina, dar si a instalarii scutului antiracheta in mai multe tari europene.

Noua strategie a Rusiei porneste de la ideea ca "Alianta s-a apropiat prea mult de granita ruseasca", fapt considerat o amenintare la adresa sigurantei nationale.

"Vom studia indeaproape documentul. Respingem categoric acuzatiile ca politicile NATO constituie o amenintare la securitatea Rusiei", a afirmat un oficial al NATO pentru CNN.

"Expansiunea Aliantei nu este o amenintare la adresa nimanui. Fiecare stat suveran are dreptul sa aleaga singur daca se alatura unei aliante sau unui tratat. Acesta este principiul fundamental al securitatii europene pe care Rusia ar trebui sa-l respecte. Faptul ca NATO si-a tinut usile deschise pentru toata lumea, la un loc cu extinderea Uniunii Europene, a contribuit la stabilitate si prosperitate in Europa inca de la caderea Zidului Berlinului", a adugat reprezentantul Aliantei.

 

Sursa: CNN, Data publicarii: 2 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: strategie, Rusia, NATO, Vladimir Putin, amenintare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed