Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Noi indicii leaga atentatele de la Paris de exploziile din Bruxelles. Turcia acuza Europa ca "exporta" extremisti in Siria

Embed:

Trei noi arestari au avut loc la Bruxelles, in contextul atentatului terorist dejucat in Franta. Pare sa fie inca un semn care atesta legaturile stranse dintre jihadistii de la Paris si cei care au insangerat capitala belgiana la inceputul saptamanii.

In schimb, nu a fost prins pana acum niciunul dintre cei doi suspecti care au fugit dupa atacurile din Bruxelles in care au fost ucisi 31 de oameni. Unul dintre raidurile antiteroriste de vineri a fost filmat de martori.

Inaintea raidului s-a instituit un perimetru de securitate. "Persoana neutralizata in statia de tramvai este un suspect" - a fost singura declaratie oficiala.

Aceasta interventie ar putea fi urmarea unor perchezitii facute in zona. Se pare ca individul era urmarit de ceva vreme.

Bruxelles

In timpul operatiunilor anti-teroriste de vineri de la Bruxelles au fost arestate mai multe persoane, probabil in legatura cu atentatul dejucat in Franta. "Un plan terorist in stadiu avansat" - dupa cum a declarat ministrul francez de interne.

Dupa arestarea lui Reda Kriket, un francez in varsta de 34 de ani, politia a gasit intr-un apartament din Argenteuil, la nord de Paris, putti de asalt si explozivi. Individul a locuit si la Bruxelles unde a fost condamnat, in absenta, la 10 ani de inchisoare pentru activitati teroriste.

Turcia acuza Europa ca "exporta" extremisti in Siria

Oficialii turci acuza guvernele statelor europene ca incearca sa scape de problema islamistilor radicalizati prin "exportarea" lor in Siria. Turcia sustine ca Uniunea Europeana a esuat in a-si proteja granitele si nici nu ar fi dispusa sa coopereze si sa faca schimb de informatii pentru combaterea terorismului, scrie The Guardian.

Documentele mentionate de publicatia britanica inclus pasapoarte inregistrate pe listele Interpolului cu care jihadistii au reusit sa ajunga fara probleme in Turcia, trecand de controalele la granite.

"Suntem suspiciosi in ceea ce priveste motivele Europei. Ei ii lasa sa vina aici pentru ca nu ii vor in tarile lor. Cred ca au fost atat de lenesi si nepregatiti sa rezolve problema aceasta incat au amanat-o pana cand a devenit una cronica", a declarat un oficial turc de securitate.

Belgia a recunoscut, dupa atentatele din Bruxelles, ca fusese avertizata de legaturile lui Ibrakim Bakraoui cu grupari radicalizate din Siria, iar ministrul Justitiei belgian a acuzat miscarea lenta a serviciilor de informatii.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Martie 2016
Citeste mai multe despre: metrou, atentate, Belgia, Bruxelles, victime, terorism,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed